25 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişine ilişkin imar planı askıya çıktı!

Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişine ilişkin imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe İlçesi, Karayolları Kamulaştırma sınırı dışında kalan plansız alanlara ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20 Aralık 2017 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Planlama alanı Sancaktepe İlçesi sınırları içerisinde 20 Kasım 2015 Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişi UİP Değişikliğinde kamulaştırma kuşağı iptal edilen ve plansız kalan alanlar ile karayolu kavşak rezerv alanı nedeni ile 12 Temmuz 2013 onanlı Paşaköy Deresi ve Kolları ile Yakın Çevresi UİP dışında bırakılan 199 ada ve çevresini kapsıyor.

Planlama alanında parsel bazında sosyal ve teknik altyapıya ayrılan tüm donarı alanlarının oranı parselin yüzde 40'ını geçmesi durumunda uygulama aşamasında söz konusu donatı alanının bedelsiz olarak ilgili idareye veya fonksiyona terk edilmesi kaydıyla KAKS hesabı parsel alanının yüzde 60'ı üzerinden hesaplanır. Daha önceden imar uygulaması görmüş parsellerde bu plana göre ilave terkler çıkması ve toplam terk miktarının yüzde 40'ı aşması halinde kamuya terklerin bedelsiz yapılması kaydıyla emsal hesabı parselin uygulanmadan önceki alanımın yüze 60'ı üzerinden yapılacak.

 

İmar planı için tıklayın.

 

 


Geri Dön