25 / 04 / 2024

Kuzu Grup İran'da 80 bin konutun temelini atacak!

Kuzu Grup İran'da 80 bin konutun temelini atacak!

TÜRKİYE'DE yaptığı projelerle adından söz ettiren Kuzu Grup, İran'da yaptığı 8oo milyon dolarlık ıoo bin konutluk projenin ilk ayağı olan 20 bin konutu 8 ayda teslim etti....



TÜRKİYE'DE yaptığı projelerle adından söz ettiren Kuzu Grup, İran'da yaptığı 8oo milyon dolarlık ıoo bin konutluk projenin ilk ayağı olan 20 bin konutu 8 ayda teslim etti. Toplam 7 bin 500 Türk işçinin çalıştığı İran'daki proje Mesken Meher'in 20 binlik bölümünün bir ay erken teslim edileceğini söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, İran'ın depreme karşı yeniden yapılandırılmasında aslan payını alan Kuzu Crup'un, ilk etabın planlanandan 1 ay önce teslim edileceğini belirterek 'Ocak 2010'da Kuzu Pars şirketini kurarak ihaleye kazandık. 2011 ocak ayında başladığımız Mesken Meher adlı projede 8 ayda 20 bin konut teslim ederek bir rekora da imza atıyoruz' dedi. İran'ın başkenti Tahran'da tünel kalıp sistemini kullanarak yapılan konutların depreme karşı güvenli olduğunu söyleyen Kuzu, konutları ağustos ayında teslim edilecek ilk etabın ardından 80 bin konutluk ikinci etabın da temeleni atacaklarını söyledi. Kuzu Crup'un, İran İskan Bakanlığı'nın açtığı 100 bin konutluk ihaleyi İran, Kore, Malezya, çin'li rakiplerinden sıyrılarak kazandığını belirten Kuzu '4 yıl içinde tamamlanması öngörülen 800 milyon dolariık 'Mesken Meher' projesiyle dünyada tek kontratla imzalanan en büyük konut inşaatının sahibi olarak da bir ilke imza attık' diye konuştu.


Projede 7 bin 500 Türk işçisinin çalışarak

her gün 128 daire yaptıklarını anlatan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu 'Projenin ilk etabını 9 Eylül'de tamamlamayı planlamıştık. İşçi sayısını arttırarak vardiyaları artardık, ekibe bağlı olarak ekipmanlarımız da arttığı için konutlann teslimini bir ay öne aldık. Ağustosta da 80 bin konutluk projeye başlayacağız' diye konuştu. Dünyada tek kontratla yapılan en büyük konut projesi-nin sahibi olduklarını ifade eden Kuzu 'İnşaat alanında en büyük rakibimiz çin tek kontratla 5 bin konut anlaşmasıyla dünyada ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin dünya müteahhitlik sıralamasında ikinci olarak takip ettiği çin'i geride bıraktık' diye konuştu.
Bahcesehir'e bin konutluk proje

İran'ı ilk kez tünel kalıp sistemiyle tanıştırdıklarını hatırlatan Kuzu, İran ve Suriye'de 2 milyar dolan bulacak konut, sosyal tesis ve AVM yatırımlarının da devam edeceğini ifade etti. Türkiye'de de yeni projeye hazırlandıklarını söyleyen Cökçen Kuzu 'Ağustos ayında İstanbul Bahçeşehir'de toplam 100 dönüm arazi üze ¬rine alışveriş merkezi de olan 1000 konutluk yeni bir proje yapacağız. Projenin yatırım tutan 250 milyon lira olacak' dedi. Kuzu, şžırnak Cizre'de de 500 milyon dolar yatırımla 240 mega-vvatlık HES projesine başlayacaklannı söyledi.
Star/İbrahim Acar


Geri Dön