26 / 04 / 2024

Limak İnşaat Ukrayna’da köprü ve yollar inşa edecek!

Limak İnşaat Ukrayna’da köprü ve yollar inşa edecek!

Limak İnşaat ile Ukrayna Devlet Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) arasında, Ukrayna’da hayata geçirilen çeşitli projelerin inşa edilmesi için iş birliği anlaşmasına imza atıldı.



Limak İnşaat’ın yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna’da hayata geçirilen bazı altyapı projeleriyle ilgili Ukravtodor ile iş birliği anlaşmasının imzalandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen imza törenine Limak İnşaat Ukrayna Müteahhit Temsilcisi Mustafa Tolga Ergin ve Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov katılım gösterdi. Törende açıklamalarda bulunan Ergin, Ukrayna’da yapılacak yol ve köprü projeleriyle ülkede yer alan inşaat faaliyetlerini yükseltip Ukrayna’ya değer katacak işler yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kurbakov, konuşmasında bu yıl Ukrayna'da 4 bin kilometre yol inşa edilmesinin planlandığını belirterek, "Türk inşaat firmalarının tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bugün imzaladığımız anlaşma, Ukrayna’da şimdiye kadar tek seferde imzalanan en büyük altyapı proje anlaşmasıdır." açıklamasında bulundu.

Türk firmaları için Ukrayna’da önemli fırsatlar sunulduğunu belirten Kurbakov, Türk şirketlerini yatırım yapmak amacıyla Ukrayna’ya davet ettiklerini belirtti. Açıklamada, imzalanan anlaşmanın toplam 927,6 kilometre uzunluğuna sahip yedi adet yol projesi ve Nikolayev ilinde bir asma köprünün inşaatını kapsadığı bilgisine yer verilirken projelerin toplam değerinin yaklaşık 3 milyar dolar olduğu açıklandı.


Geri Dön