23 / 04 / 2024

Logos Gayrimenkul, Akbatı AVYM'nin dükkanlarına talip!

Logos Gayrimenkul, Akbatı AVYM'nin dükkanlarına talip!

Logos Gayrımenkul Yatırım Fonu portföyüne dahil etmek amacıyla, Akiş GYO'nun gayrimenkul portföyünde yer alan Akbatı AVYM'nin bağımsız bölümlerinin satın alımına yönelik ön teklifi Akiş GYO'ya iletti. 



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Akbatı AVYM için gayrimenkul yatırım fonundan gelen ön teklif hakkında açıklama yaptı.


Logos Portföy Yönetimi A.Ş'nin, SPK izniyle kurmuş olduğu Logos Gayrımenkul Yatırım Fonu'nun portföyüne dahil etmek amacıyla, Akiş GYO'nun gayrimenkul portföyünde yer alan Akbatı AVYM'nin bağımsız bölümlerinin her birinin mülkiyet payının yüzde 30'una tekabül eden kısmını geçmeyecek şekilde satın alımına yönelik ön teklifi Akiş GYO'ya iletildi.

 

Bu ön teklifin, kurulacak müşterek mülkiyet ilişkisinin hüküm ve koşullarının da belirleneceği bir "taşınmaz satış vaadi" sözleşmesinin müzakere edilip hükümlerinde mutabık kalınarak resmi şekilde imza edilmesi kaydı ile kabul edilerek, Logos Portföy Yönetimi A.Ş.'nin gerekli kaynağı yatırımcılardan sağlamasına yönelik görüşmeler yapması için izin verilmesine karar verildi. 
    

Akiş GYO'nun KAP açıklaması

Yönetimiz Kurulumuzca,
Logos Portföy Yönetimi A.Ş'nin, SPK izniyle kurmuş olduğu "Logos Portföy Yönetim A.Ş Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ("Logos Gayrımenkul Yatırım Fonu")'nun portföyüne dahil etmek amacıyla, Şirketimizin gayrimenkul portföyünde yer alan ve Koza Mahallesi 1655. Sokak N 6 Esenyurt adresinde bulunan Akbatı AVYM nin bağımsız bölümlerinin  her birinin mülkiyet payının % 30'una tekabül eden kısmını geçmeyecek şekilde satın alımına yönelik ön teklifi tarafımıza iletilmiş olup; bu ön teklifin,   kurulacak müşterek mülkiyet ilişkisinin hüküm ve koşullarının da belirleneceği bir "taşınmaz satış vaadi" sözleşmesinin müzakere edilip hükümlerinde mutabık kalınarak resmi şekilde imza edilmesi kaydı ile kabul edilerek, Logos Portföy Yönetimi A.Ş.'nin gerekli kaynağı yatırımcılardan sağlamasına yönelik görüşmeler yapması için izin verilmesine,
    
Bu izin çerçevesinde toplanacak fon tutarının kesinleşmesi sonrası satış ve müşterek mülkiyet koşullarının değerlendirilmesine, 

Karar verilmiştir.

Saygılarımızla

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

 


Geri Dön