26 / 04 / 2024

Lüks dairelere örtülü indirim!

Lüks dairelere örtülü <font color=red>indirim!</font>

Artan talebi görüp lüks konut inşaatına odaklanan inşaat firmaları krizle karşılaşınca parayı kurtarmak için bankalarla faiz indirimi pazarlığı yapıyor..



Kriz öncesi yüksek kar beklentisiyle lüks konuta yüklenen ancak yaşanan kriz sonrası daireleri elinde kalan inşaat firmaları yatırdıkları parayı geri alabilmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Özellikle müteahhitlerin ellerindeki lüks daireleri satamaz hale geldiklerini belirten Retürk Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Çınar, "Firmalar örtülü indirim yapmaya başladılar. Bankalara belli bir ödeme yaparak o inşaat projesinin müşterisine indirimli faiz oranı uygulatıyorlar. Yani projelerini çekici hale getiriyorlar" dedi.

Marta kadar gayrimenkul alın
"Türkiye'de 1 - 1,5 milyon dolar verip daire alacak kaç kişi var" diyen Çınar, daire fiyatlarının Avrupa ve ABD'deki lüks daire fiyatlarını katladığını bu yüzden de piyasanın artık tepki vermeye başladığını dile getirdi. Özellikle bu dönemde tüketicilerin daire satın almalarını öneren Çınar, "Şubat ayına kadar ev fiyatlarında yüzde 50'yi bulması beklenen düşüş, nisan başı itibariyle yeniden yükselmeye başlayacak. Bu kısa dönemde elinde nakiti olanlar gayrimenkul satın alarak iyi bir yatırım yapabilirler" diye konuştu.

Dikey yapılaşma zamanı

Çınar şöyle konuştu: "Camdan baktığınızda gecekondu manzarası mı, gökdelen manzarası mı görmeyi tercih edersiniz? Sağlam bir metro altyapımız olsaydı insanlar Çatalca'da otursa bile Sefaköy'deki işine yarım saatte gidebilirdi ama böyle bir durum olmadığına göre tek çözüm dikey yapılaşma."

Sabah

Geri Dön