19 / 04 / 2024

Lüks otellere imar denetimi

Lüks otellere imar denetimi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mardan Palace Otel'in de aralarında bulunduğu 18 lüks oteli incelemeye aldı



CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kundu'daki 18 otelin imar planına aykırı yapıldığı iddialarının ardından Aksu Belediyesi'nden imar ve ruhsatlandırmaya ilişkin bilgi istedi.

Akaydın, Kundu turizm bölgesinde, aralarında Rus İşadamı Telman İsmilav'a ait olan ve geçen haftalarda açılışı yapılan Mardan Palace Otel'in de aralarında bulunduğu 18 lüks oteli incelemeye aldı. 1.4 milyar dolarlık oteli, imar planı uygulamaları nedeniyle eleştiren ve protesto ettiği için de açılışına katılmayan Akaydın, Mardan'ın yanı sıra bölgedeki diğer otellerle ilgili imar ve ruhsatlandırma bilgisi istedi. Buna ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi'ne bir yazı gönderdi. Yazıda, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki, Lara bölgesi ile Aksu ilçesine bağlı Kundu bölgesi sınırlarını belirleyen Kopak Çayı'ndan itibaren, Kundu turizm bölgesindeki 18 beş yıldızlı otelin, imar planına uygunlukları ve ruhsatlandırmasıyla ilgili bilgi talep edildi.
Cumhuriyet


Geri Dön