26 / 04 / 2024

Lütfi Kırdar, TL'ye dönemedi!

Lütfi Kırdar, TL'ye dönemedi!

İstanbul Lütfi Kırdar ve Kongre Sarayı'nda dövizle fiyat konusunda sıkıntı yaşanıyor Tesisin yönetimi toplantı ve kongreler için döviz bazlı fiyat vermeye devam ediyormuş...



Bugün kongre merkezi olarak hizmet veren İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın geçmişi 1948'e dayanır. 1948 Dünya Olimpiyatları ve Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçilerin büyük başarı kazanması sonucu, 1949 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı.

İstanbul'da kapalı spor salonu yoktu. İstanbul Spor ve Sarayı, 3 Haziran 1949 tarihinde ilk kez Avrupa Güreş Şampiyonası için hizmete açıldı. Mekan 1996'da Habitat Zirvesi döneminde kongre merkezi olarak yenilendi. Kongre merkezinin işletmesini Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve özel sektörden turizm şirketlerinin de bulunduğu bir konsorsiyum yapıyor.

Konsorsiyum ortaklığında kurulan UKTAŞ'ın (Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Tesisleri işletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi) başkanlığını ise TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yapıyor.

Para’da yer alan habere göre, Malum son birkaç aydır döviz kurları en önemli gündem konumuz. Perakendeciler AVM'lerdeki dolar ve euro bazlı kira sözleşmelerinden şikayetçi. Her platformda kira sözleşmelerinin TL'ye endekslenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı da dövizle kira dönemini bitirmek için çalışmalar yürütüyor.

Dövizle fiyat konusunda benzer bir sıkıntının turizm cephesinde de yaşandığını öğrendik. Hem de yarı kamu sayılacak bir mekanda. İstanbul Lütfi Kırdar ve Kongre Sarayı'ndan bahsediyoruz. Tesisin yönetimi toplantı ve kongreler için döviz bazlı fiyat vermeye devam ediyormuş. Umarız mekanın işleticileri hatalarından dönerler...


Geri Dön