25 / 04 / 2024

Macar öğrenciler, Kocaeli SCADA Merkezi’ni inceledi!

Macar öğrenciler, Kocaeli SCADA Merkezi’ni inceledi!

AB projesi kapsamında Kocaeli de bulunan Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden 30 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, İSU Genel Müdürlüğü’nün teknoloji merkezi SCADA’yı inceledi




AB projesi kapsamında Kocaeli de bulunan Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden 30 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, İSU Genel Müdürlüğü’nün teknoloji merkezi SCADA’yı inceledi. Budapeşte Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden 13’ü inşaat ve mimarlık, 17’si bilişim teknolojileri alanında eğitim alan toplam 30 öğrenci, gelişimlerini artırmak ve çeşitli kurumları ziyaret ederek başarılı uygulamaları yerinde gözlemlemek için bir süre önce Kocaeli’ ye geldi.



BOL BOL NOT ALDILAR


Üç hafta süresince Kocaeli’de çeşitli kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulunan öğrenciler, İSU Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Kurumun teknoloji üssü SCADA Merkezi’ni gezen öğretmen ve öğrencilere, içmesuyu ve atıksuyun elektronik olarak izlendiği ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkez hakkında bilgi verildi. Geleceğin mimar ve mühendis adayı öğrenciler, bir yandan merkezin fotoğraflarını çekti, bir yandan da notlar aldı. SCADA Merkezi önünde hatıra fotoğrafı da çeken öğretmen ve öğrenciler, buradan Yuvacık Barajı arıtma tesisine geçerek incelemede bulundu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön