20 / 04 / 2024

Madımak Oteli'nin kamulaştırma davası ileri bir tarihe ertelendi!

Madımak Oteli'nin kamulaştırma davası ileri bir tarihe ertelendi!

Otelin istimlak bedeliyle ilgili verilen kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine, bedelin yeniden tespiti için açılan davanın görülmesine devam edildi



Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin eski Madımak Oteli binasının istimlak bedeliyle ilgili verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine, bedelin yeniden tespiti için aynı mahkemede açılan davanın görülmesine devam edildi. Kamulaştırıldıktan sonra "Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi"ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasının istimlak bedelinin yeniden tespiti için Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması yapıldı.

Mahkeme, bilirkişi ek raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 23 Kasım 2010 tarihinde eski Madımak Oteli binasının "kütüphane, sosyal hizmet, eğitim, kültür ve sanat amaçlı kullanılmak üzere" 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar vermişti.

Kararın ardından, yapılan düzenleme çalışmaları sonucunda otel binası, içerisinde çocuk kütüphanesi ve bilim merkezinin de bulunduğu "Bilim ve Kültür Merkezine" dönüştürülmüştü.

Mahkemenin istimlak bedeli ile ilgili verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine, bedelin tespiti için yeniden görülmeye başlayan dava kapsamında 18 Kasım 2011’de bilirkişi heyeti tarafından binada keşif yapılmıştı. Binada ve otelin bulunduğu Eski Belediye Sokak’ta cihazlarla ölçüm yapan bilirkişi heyeti, rayiç bedeli tespit etmek için kentteki bazı otelleri de incelemişti.

AA


Geri Dön