27 / 04 / 2024

Mafe İnşaat, Van'da AVM inşa ediyor!

Mafe İnşaat, Van'da AVM inşa ediyor!

Mafe İnşaat, Van'da 56 milyon dolarlık yatırımla alışveriş merkezi kuruyor



Büyük şehirlerde günlük hayatın parçası haline gelen alışveriş merkezleri Anadolu'da da hızla yayılıyor. Mafe İnşaat, Van'da 56 milyon dolarlık yatırımla alışveriş merkezi kuruyor. Mart 2010'da inşaatına başlanacak ve Eylül 2011'de hizmete açılacak olan 'Van Alışveriş Merkezi'nde bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.  
 
81 bin 550 metrekare toplam alana sahip arazide ayrıca 14 milyon dolarlık yatırımla beş yıldızlı otel de inşa edilecek. İki sektördeki toplam istihdam rakamı bin 700'e çıkacak.

Van'ın Doğu Anadolu'nun önemli cazibe merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Mafe İnşaat Proje Koordinatörü Erkan Erol, alışveriş merkezinin çevre iller için de önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Şirket, alışveriş merkezine özellikle İran'dan büyük miktarda müşteri bekliyor. Erkan Erol, İranlı otobüs firmalarının günlük 20 sefer düzenlediğini belirterek, "Van, İran ile olan sınırı sebebiyle bu ülke için önemli bir potansiyel durumunda. Bu ülkeden şehrin merkezine hem tatil, hem alışveriş hem de Nevruz kutlamaları için çok sayıda kişi geliyor. Hatta bazı günlerde İran'dan Van'a yedi uçak indiği oluyor. Firma olarak bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz." dedi. Özellikle alışveriş merkezine yabancı yatırımcıların da ortak olmak istediğini ifade eden firma temsilcileri, şehirde 2008 yılı sonu itibarıyla konaklama sayısının yaklaşık 1 milyonu bulduğuna dikkat çekti. Doğu Anadolu'nun en önemli alışveriş merkezlerinden biri olacak olan Van AVM, şehrin merkezinde yer alan İpekyolu Bulvarı'nda inşa edilecek. Arazi şehrin merkezinde yer almasının yanı sıra Hakkari, Bitlis, Ağrı, Siirt, Şırnak ve İran'dan geleceklerin giriş yapacağı ana yol konumunda bulunuyor.
Zaman/Ercan Baysal


Geri Dön