26 / 04 / 2024

Mahmut Kara: BİM'in bizi almaya parası almaya yetmez!

Mahmut Kara: BİM'in bizi almaya parası almaya yetmez!

BİM, İstanbul'un güçlü marketlerinden Çağrı Marketler Zinciri'ni almak için hazırlanıyormuş. Ancak Çağrı'nın patronlarından Mahmut Kara, "BİM'in parası bizi almaya yetmez" demiş...



BİM, cirosu ve çalışan sayısıyla tartışmasız sektörün lideri.

Mart ayı başında açıklanan 2018 verilerine göre, yüzde 30 büyüyerek 32 milyar TL ciroya ulaştı. Geçen yılsonu itibarı ile Türkiye ve yurtdışında mağaza sayısı 7 bin 478'i buldu.

Bunların 64'ü farklı bir konseptle açılan File mağazaları. 2018'de yaklaşık 6 bin kişiye yeni iş olanağı sağlayan BİM toplam istihdamını 47 bin 980 kişiye çıkarttı.

Firmanın yeni konsepti File 2015'te kuruldu. Uzunca bir süredir çok temkinli büyüyen File'de şu sıralar yeni hamle hazırlıkları yapılıyor. Şimdiye kadar kurduğu mağazaların hepsini kendisi açtı.

Henüz satın alma yapmadı. Ancak bu konuda sürekli bazı marketleri alacağı kulisleri yayılıyor. Geçmişte Onur Marketlere talip olduğu bilgisi piyasada dolaşmıştı. Ancak bununla ilgili bir gelişme olmadı. Para'da yer alan habere göre; bugünlerde ise bize gelen bilgilere göre, bu kez İstanbul'un güçlü marketlerinden Çağrı Marketler Zinciri odaktaymış, iddialara bakılırsa masaya oturulmuş. Biz de bu dedikodunun peşine düştük. Durum öyle değilmiş. Dedikodular Çağrı Marketler Zinciri'nin patronlarının kulağına kadar ulaşmış. Geçtiğimiz günlerde mağaza müdürleri ile yaptıkları toplantıda Çağrı'nın patronlarından Mahmut Kara konuyu açmış. Kesinlikle böyle bir temasın olmadığını, niyetlerinin de olmadığını söylemiş. Kara, iddialı bir cümle de sarf etmiş, "BİM'in parası bizi almaya yetmez" demiş.

Tabii bunlar iddiadan ibaret. Biz de duyduklarımızı yazıyoruz. Hatta bu dedikoduları BİM yönetiminin özellikle yaydığı konuşuluyor. Piyasa oluşturmaya çalıştığı iddia ediliyor. Gelişmelerden haberdar edeceğiz...


Geri Dön