28 / 03 / 2024

Mahmut Kayhan: Madımak Oteli tapu tescil belgemizi aldık!

Mahmut Kayhan: Madımak Oteli tapu tescil belgemizi aldık!

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, kamulaştırılması İl Özel İdaresi tarafından yapılan Madımak Oteli’nin gerekçeli kararının kendilerine ve Tapu Müdürlüğü’ne intikal ettiğini belirterek, "



 Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, kamulaştırılması İl Özel İdaresi tarafından yapılan Madımak Oteli’nin gerekçeli kararının kendilerine ve Tapu Müdürlüğü’ne intikal ettiğini belirterek, "Bugün de tapu tescil belgemizi aldık" dedi. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin otelin kamulaştırılması yönünde aldığı gerekçeli kararının ardından binanın tapusunu alan Kayhan, tapuyla birlikte taşınma işlemleri devam eden Madımak Oteli’ne geldi. Otel işletmecisi Bener Öğütçü ile bir süre görüşen Kayhan, otelin tabelasını indireceklerini iletti. Öğütçü de otelin boşaltılmasında yasal sürelerini sonuna kadar kullanacaklarını, daha sonra oteli teslim edeceklerini söyledi. Otelin boşaltılması için hızlı çalıştıklarını anlatan Öğütçü, "Özellikle bir an önce teslim etmek için uğraştık. Onun için işletmeyi erken kapatmak zorunda kaldık. 10-15 gün içinde de tamamen teslimini yapmış oluruz" dedi. Kayhan ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tapu’ya da intikal etti. Bugün de tapu tescil belgemizi aldık. Bugünden itibaren Madımak Oteli’nin boşaltılması için arkadaşlara makul bir süre verdik. İnşallah bundan sonra ilimiz için güzel hizmetlere vesile olur, hayırlı olur diye düşünüyorum" dedi. Kentte 1974 yılından bu yana hizmet veren ve kamulaştırma kararının ardından 30 Kasım 2010 tarihinde ticari faaliyetlerini durduran Madımak Oteli’nde tahliye işlemleri sürüyor.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Devlet, Madımak’ın tapusunu aldı

Sivas İl Özel İdaresi, Madımak Oteli binasının tapusunu aldı. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin otelin kamulaştırılması yönünde aldığı gerekçeli karar, Sivas İl Özel İdaresi ile Sivas Tapu Müdürlüğü’ne gönderildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, dün sabah işlemleri yaptırarak binanın tapusunu aldı.

Binanın 317.10 metrekare olarak gösterildiği tapuda, mülkiyet sahibi kısmında İl Özel İdaresi ibaresi yer aldı. Sivas Valisi Ali Kolat, binanın belirtilen sürede boşaltılmasını sağlayacaklarını, devredilmesiyle birlikte de çalışmaların başlayacağını söyledi. Otelin nasıl değerlendirileceği konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Kolat, “Gönlümden geçen çocuk kütüphanesi yapılması” dedi. Otelin, 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar verilmişti.
Hürriyet


Geri Dön