27 / 04 / 2024

Makedonya'nın en büyük camisi 2020'de açılacak!

Makedonya'nın en büyük camisi 2020'de açılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen Makedonya'nın en büyük camisinin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor..



Makedonya'nın en büyük camisi Tophane Camisi, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edildi. Caminin  2020'da hizmete açılması bekleniyor.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Üsküp'te devam eden cami inşaatını ziyaret etti ve cami inşaatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cami toplam 3 bin 500 kişi kapasitesine sahip. 


Makedonya nın en büyük camisi 2020 de açılacak!


Camide kapalı otopark, gasilhane, morg, bekleme salonu, çok amaçlı salon, kütüphane, toplantı ve seminer odaları bulunacak. cami ayrıca Kur'an Kursu, ofisler ve ticari alanlarla birlikte külliye olarak hizmet verecek. Caminin temel alanı 2 bin 880 metrekare caminin 9 bin 997 metrekare kapalı alana sahip olacak.


Cami hakkında yapılan açıklamada; "İstanbul Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'nin bir yansıması olacak şekilde inşa edilecek cami, 48 metre yüksekliğindeki iki minaresiyle Osmanlı tarzı mimariyi yansıtacak." denildi. Caminin 2020'nin ramazan ayında hizmete girmesi planlanıyor. 


Geri Dön