29 / 03 / 2024

Maket ev satışları mercek altında!

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...



TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, eEv sahibi olmak isterken 'maket' üzerinden aldıkları ev ile yapılan ev arasında metrekare ve kalite farkı olanların şikayetlerini incelemek üzere kuruldu. Komisyonu çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, çeşitli çevrelerin konuyla ilgili öneri, tespit ve şikayetlerini alıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yanı sıra inşaat firmaları, emlak sektörü ve bazı akademisyenlerden 'maket' üzerinden ev satışlarına ilişkin komisyona gelen bazı şikayet ve tespitler şu şekilde; 

"Yapı ruhsatı olmadan satışlara başlanması. Sözleşmelerin noterlerde satış vaadi sözleşmesi ile yapılmaması, yapılsa bile tek taraflı satış vaadi sözleşmesi şerhi hakkı verilmemesi. Cayma durumlarında tüketici kanununa aykırı uygulamaların yapılması. Net-brüt alan problemleri, bağımsız bölüm değişiklikleri, aynı bağımsız bölümlerin birden fazla satışının gerçekleşmesi. Site yönetimlerinin inşaat firması tarafından yönetilmeye çalışılması, bu aşamada ortak alanların kiraya verilmesi, satılmayan dairelerin aidatlarının ödenmeyerek satılan dairelerden masrafların çıkarılması"

Komisyona gelen tespitler arasında, özellikle yabancılara yapılan ev satışlarının yaşattığı mağduriyetler sebebiyle bazı ülkelere Türkiye'deki inşaat projelerinin tanıtımlarının engellenmesinin söz konusu olabileceği ve bu durumun da ihracat kaybına neden olduğu belirtildi.

Maketten konut satışına 8’li önlem paketi!

Esenyurt’ta maketten ev alan onlarca kişi dolandırıldı!

TBMM, maket ev satışları için harekete geçti!

Maketten ev satışıyla dolandırıcılığa yönelik operasyon: 12 gözaltı!


Geri Dön