19 / 04 / 2024

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatilden sonra maketten konut satışıyla ilgili şikayetler için alt komisyon kurdu.



TBBM, devremülk ve devre tatilden sonra maketten satış şikayetleriyle ilgili çalışmalara başladı. Hürriyet Gazetesi'nden Turan Yılmaz'ın haberine göre; Dilekçe Komisyonu, maketten satış şikayetlerini incelemek üzere alt komisyon kurdu. 

Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, “Türkiye’de ve dünyada çok önemli işlere imza atan inşaat firmalarımız var ama disipline edilmemiş bir takım firmalar vatandaşın iyi niyetinden, mevzuatın eksik uygulanmasından istifade ederek mağduriyetlere sebep oluyorlar” diye konuştu. 

Maketten satışlar hakkında bin 959 imzalı 360 şikayet dilekçesi, komisyona ulaştı. Dilekçe verenler arasında iktidar ve muhalefetten milletvekilleri bulundu. Maketten satışlarla ilgili şikayetler özetle şu şekilde anlatıldı:

“Ön ödemeli satış sözleşmesiyle maketten satışı yapılan gayrimenkullere ilişkin geniş, kapsamlı sorunlar yaşandığı, sözleşme konusu gayrimenkullerin ya hiç ya da gereği gibi teslim edilmediği, harçlar ve benzeri kamusal yükümlülüklerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle tüketicilerin resmî şekil şartlarına uygun sözleşme düzenlenmesinden feragat ettiği ya da buna yönlendirildiği, teminat sağlama yükümlülüğünün şirketlerce yerine getirilmediği, mükerrer satışların yaşandığı, bağlı kredi kullanımı nedeniyle tapuların ipotekli olduğu görülmüştür.”

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!


Geri Dön