25 / 04 / 2024

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan yeşil alanları Malatya’da çoğaltıp, koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya bir tabiat parkı daha kazandırıyor.




Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, önümüzdeki Mart ayı içerisinde Beydağı Tabiat Parkının 1. Etap çalışmaları başlayacak. İnderesi bölgesinde bulunan 900 dönüm alan üzerine yapılacak olan Tabiat Parkı etaplar halinde inşa edilecek. Öte yandan, alanın bir kısmı da Anıtlar Kurulu tarafından 2. derece sit alanı olarak tescillendi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı Büyükşehir Belediye yöneticileriyle birlikte alanda incelemeler gerçekleştirdi. Yapılan geziye Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç da katıldı.

 

Çakır: Malatya devasa bir Tabiat Parkına kavuşacak

 

Beydağı Tabiat Parkı projesi ile ilgili açıklamalar yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın yakın zamanda devasa bir tabiat parkına kavuşacağını belirtti.

 

Beydağı Tabiat Parkının daha önceden askeriyeye ait bir alan olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Yeşil alanların Malatya’da artması konusunda titizlikle çalışıyoruz. Orduzu Pınarbaşı mevkisinde bulunan Turgut Özal Tabiat parkını etap etap yaparak 600 dönüme çıkardık. 22 milyon liralık yatırım yaptık ve her alanını kullanır hale getirdik. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Beydağı Tabiat Parkımızın Malatya’ya kazandırılmasında Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun önemli katkıları oldu. Bu alandaki çalışmalarımızı 3 etap halinde yapacağız. 1. etap Mart ayı içinde başlıyor. Buradaki parkımız için İnönü Üniversitemiz ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonunda 15 proje ortaya çıktı. Bu projelerden en uygun olanını burada hayata geçiriyoruz. Projemizin içinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, WC’ler, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları olacak.” dedi.


Sosyal hayata dair herşey bu parkımızın içinde olacak


Beydağı Tabiat Parkı projesine ilgili Bakanlığın da destek çıktığını da sözlerine ekleyen Başkan Çakır, “Bakanlığımızdan 1.5 milyon liralık ilk katkı geldi. Sosyal hayata dair her şey bu parkımızın içinde olacak. Gelecek yıllarda planladığımız çalışmalarla parkımızı daha da büyüteceğiz. Bittiğinde Malatya’da her yaş grubundan insan burada rahat nefes alacak. Ailesiyle birlikte hoşça vakit geçirecek. Bu projenin ortaya çıkmasında emeği olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Geri Dön