20 / 04 / 2024

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı'nda son durum!

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı'nda son durum!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt yolu ile Çevre yolunu birleştiren 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarında sürdürdüğü değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.




Altyapısı baştan aşağı yenilenen, yağmur suyu drenaj kanalları yapılan Fahri Kayahan Bulvarında Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından üst yapı çalışmaları büyük oranda tamamlanmış durumda. Bulvarı ortadan ikiye ayıracak olan kanal projesi inşaatının yarısı da tamamlandı. 4 metre genişliğinde 80 cm derinliğinde kademeli bir proje yapan Büyükşehir, kanalın her iki yanına 1.5 metre genişliğinde kaldırımlar yapacak.

 

Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmaları kapsamında yolun her iki yanında 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli araç yolu; yolun her 2 tarafından 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 1’er metre genişliğinde aydınlatma ve ağaç aksları,2 metre genişliğinde bisiklet yolları,2 metre genişliğinde kaldırımların büyük bölümünü tamamladı.

 

Bulvarın Yeşilyurt yolu ile birleştiği noktada viraj ve trafik düzenleme çalışmaları da yapan Büyükşehir Belediyesi, bulvarı Güney Kuşak yoluyla birleştirerek trafiğin daha düzenli akmasını amaçlıyor. Tecde yolunda da düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi Fahri Kayahan Bulvarına çıkan bazı cadde ve sokaklarda da düzenleme çalışmaları yaparak yolları ulaşıma ve vatandaşların hizmetine geçtiğimiz aylarda açmıştı.

 

Bölgedeki imar yoğunluğunu göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi ilerleyen yıllarda baş gösterebilecek ulaşım sorununa şimdiden de çözümler üretiyor. Bostanbaşı Mahallesini Yeşilyurt çevre yoluna bağlayan Çiftlik Caddesini açan Büyükşehir Belediyesi, Çiftlik Caddesini doğudan Fahri Kayahan Bulvarına bağlayarak doğu-batı istikametinde yeni bir hat açıyor. Toki bölgesinde 50 metre genişliğinde açılan yeni yolu Fahri Kayahan Bulvarına bağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi Meyvecilik araştırma Enstitüsünün arkasında da yeni imar yollarını da açtı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön