20 / 04 / 2024

Malatya Girişim Grubu 6 ayda 17 fabrikanın temelini attı

Malatya Girişim Grubu 6 ayda 17 fabrikanın temelini attı

Malatya Girişim Grubu ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, son 6 ayda Malatya'da 17 fabrikanın temelinin atıldığını belirtti



Malatyalı işadamları ile yemekte bir araya gelen Başbakan Erdoğan açılım sürecine destek, bölgeye yatırım istedi Malatya Girişim Grubu Başkanı Ilıcak, ilde 6 ayda 17 fabrikanın temelinin atıldığını belirterek destek sözü verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam Malatyalı işadamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Malatya'nın önde gelen 50'ye yakın işadamlarının katıldığı yemekte, açılım sürecine destek, bölgeye yatırım istedi. Erdoğan, "Demokratik açılımdan kastımız yangının sönmesidir. 40 milletvekilimiz bölgeyi geziyor ve açılımı anlatıyor. Hedefimiz ilkbaharın sonuna kadar bunu ilçe ilçe, belde belde, ev ev, sempozyumlarla halkımıza anlatmak. Sizlerden de destek istiyoruz" dedi.

'KATKINIZI BEKLİYORUZ'
Başbakan Erdoğan, Malatya Anemon Otel'de, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Malatya Girişim Grubu ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın da aralarında yer aldığı 50'yi aşkın Malatyalı işadamına seslendi. Başbakan Erdoğan, ekonomik geri kalmışlığın teröre zemin hazırladığını anlatırken, milli birlik projesi ile Türkiye'nin çehresinin değişeceğini anlattı. İşadamlarının da açılım sürecine daha fazla yoğunlaşması gerektiğini anlatırken, katkılarını istedi. Başbakan Erdoğan, AK Partili 40 milletvekilinin bölgeyi gezeterek açılım sürecini anlattığını ifade ederek, iş dünyasına "İl il, ilçe ilçe, köy köy gezeceğiz. İlkbahara kadar ev ev gezeceğiz. Yangını söndürmemize yardımcı olun" mesaj verdi. Malatyalı işadamları da bölgeye yönelik projelerini anlattı.

17 YENİ FABRİKA
Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, krize rağmen son 6 ayda Malatya'da 17 fabrikanın temelinin atıldığını belirterek, "Bugün Malatya'ya Eczacıbaşı nükleer tıp, ambalaj, Şahinler tekstil birçok alanda fabrikaların temeli atıldı. Diğer yandan Suriye, Irak, İran, Libya komşu ülkelerle ticari ve siyasi ilişkilerde yeni bir dönem başladı. Bu ülkelerin bize yakınlığı Türkiye'nin çok kültürlü yapısından kaynaklanıyor. Bu yapıya sahip çıkmak hepimizin görevi" diye konuştu. Akşam yemeğinde, Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu ortak girişim grubundan İnönü Üniversitesi kampusu içine İlahiyat Fakültesi talep edildi. Malatyalı işadamları da 1200 öğrenciye hizmet verecek okulu 8 ayda bitirme sözü verdi.
Hazal ATEŞ/Sabah


Geri Dön