18 / 04 / 2024

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar belirlendi.



Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıda, 24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili genel durum masaya yatırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bugüne kadar yapılan hasar tespit çalışmaları, yardımlar, mağdur vatandaşlar için yapılan ve yapılması planlanan konteyner alanlarıyla ilgili çalışmalar, yıkılacak okulların yerine inşa edilecek yeni okulların durumu ve şehirde eğitim durumu gözden geçirilerek bundan sonraki süreçte atılması gereken adımların konuşulduğu toplantıda, ilgili kurumlara gerekli talimatlar da verildi.

Gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, vali yardımcıları, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katılım gösterdi.

 

Malatya’da 5 bin 328 konut ağır hasarlı!


Geri Dön