28 / 03 / 2024

Malatya'da icradan 3.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Malatya'da icradan 3.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Malatya 1.Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Malatya İl, Yeşilyurt İlçesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. İçerisinde tek katlı ev ve kullanılır halde tek şeritli bir yol bulunan taşınmazın ihalesi 23 Eylül Cuma günü yapılacak.



Malatya 1.Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Malatya İl, Yeşilyurt İlçesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi  23 Eylül Cuma günü yapılacak taşınmazın bedeli 3 milyon 609 bin 410 TL olarak belirlendi.



T.C. MALATYA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NOTU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Malatya İl, Yeşilyurt İlçe, 248 Ada No, 2 Parsel No. Bostanbaşı Köyündedir. Taşınmaz; Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesi sınırları içinde her türlü altyapı hizmetlerinden faydalanabilecek durumdadır. İçinden kullanılır halde asfalt tek şeritli bir yol yer almakta olup imar yolu değildir. Taşınmaz Malatya ilimizin yeni gelişen ve yapılaşan bölgelerinden biri olup, altyapı çalışmaları devam etmektedir. Taşınmaz üzerinde; yaklaşık 160 metrekarelik tek katlı 14-15 yıllık üzeri çatılı, dış cephesi kısmen sıvalı kısmen sıvasız, sıvalı kısımlar boyalı, üstü çatılı, doğramalar ahşap ve üzeri korkuluk, dış giriş kapısı demir-doğrama yığma tek katlı bir yapı yer almakta altında ise kot farkından dolayı yarım bodrum şeklinde ahır-samanlık olarak kullanılan kısım oluşan mesken, Zemin katta yaklaşık 250 metrekarelik üstünde yaklaşık 200 metrekarelik 2 katlı, 15-16 yıllık üzeri çatılı, dış cephesi kısmen sıvalı kısmen sıvasız, sıvalı kısımlar boyalı, üstü çatılı, doğramalar ahşap ve üzeri korkuluk, dış giriş kapıları demir-doğrama kısmen yığrma kısmen betonarme bir yapı yer almaktadır. Elektrik-su kullanılır durumda, ısınma katı yakıt sobalıdır Ayrıca yapının hemen önünce temeli atılmış ancak devam edilmemiş su basman halde kullanılmaz ve maddi değeri olmayan bir temel bulunmaktadır. Bunların yanında taşınmazın değişik yerlerinde çeşitli cins ve yaşta ağaçlar yer almaktadır. Taşınmazın bir kısmının üstündede inşaat ve zirai donatı bulunmamaktadır.


Adresi: Malatya-Çevreyolu  Ankara  Asfaltından Bostanbaşı üzeri Yeşilyurt e giden

yol üzerinde DSİ sulama kanalının sol tarafında, yola cepheli olup, Çevre Yoluna 1.0-1.5 km mesafade yer almaktadır. Yüzölçümü: 12.205 metrekare 

İmar Durumu: Var , İnşaat tarzı Uygulama İmar Planına göre E: 1,50 H max : Serbesttir.


Kıymeti :3.609.410,00 TL

KDV Oranı: Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler:Tapu Kaydındaki Gibidir.

1.Satış Günü:23/09/2016 günü 11:00- 11:10 arası

2.Satış Günü:21/10/2016 günü 11:00- 11:10arası

Satış Yeri:Malatya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdür Odası


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Elektronik ortamda teklif verecek olanların ihale teminat bedelini, Satış Memurluğumuza ait Vakıflar Bankası Malatya Şubesine ait TR**********************20 İBAN numaralı hesaba yatırmaları gerekmektedir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/3 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.




Geri Dön