26 / 04 / 2024

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.



TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.


KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRÜNÜN İFADELERİ


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Meclis toplantısında İmar Ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Meclise havale edilen Köprülü Kavşak Projesi imar planı Meclis üyeleri tarafından kabul edildi. BUSABAH gazetesinin 18 Mart 2015 tarihinde gündeme getirdiği iptal gerekçesinin ardından gazetemize konuşan eski Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, “Bizim Karayolları Müdürlüğü olarak üniversite ile yeni yapılan stad arasına köprülü kavşak yapmak gibi bir projemiz yoktu. Bize talep Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ve İnönü Üniversitesi’nden geldi. Bizler de bu konuda elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak, bu konuda destek verdik. Hatta Genel Müdürlük itiraz etti. Yatırım programında yok ‘yapamazsınız’ diye. Ancak Malatyalı bürokratlarımızın da desteği ile bu projeyi çıkardık. Sadece çizimi 6 ay sürdü. Her türlü zorluğu göğüsledik ve ödeneği de çıkardık. Çünkü Malatya’ya değer diye düşündük. Ancak her şey tamamlandıktan sonra Belediye ve Üniversite ‘Biz vazgeçtik’ dedi. Üniversite neden olarak çok büyük bir alan kapladığını gösterdi, Belediye ise trambüsleri öne sürdü. Ben inanın çok üzüldüm. Trambüsü engelliyormuş. Sizin bunu başta düşünmeniz lazımdı. Koskoca Belediye. Madem trambüsleri hizmete sokacaksınız, bizden neden böyle bir proje talep ettiniz? ‘Biz vazgeçtik’ dedikleri proje için aylarca çalışma yapıldı. Kavşak yapılacak alanda bir bölge sit alanına girdiği için defalarca Ankara’ya gittik. Bin bir zorluk çektik” şeklinde konuşmuştu. O kavşağın yapılması için Meclisten karar oyu çıktı.


DARENDE’YE ‘15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI’


Hasan Göğüs başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında 13 madde görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan Darende ilçesinde, Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanı isminin “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak değiştirilmesi, Yenice Mahallesinde eski Belediye Hizmet binası önünden başlayarak Şuğul Mahallesi sınırına kadar olan caddeye ise “Şehit Murat İnci Caddesi” isminin verilmesi kabul edildi.


ÜCRET TARİFELERİ


Gündem maddeleri arasında yer alan ve Malatya’daki basın mensuplarının faydalanacağı 2017 yılı basın kartı bedeli 150 lira olarak belirlendi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal görevlere gidecek olan toplu ulaşım araçlarının ücret tarifesi de görüşülerek karara bağlandı. Mecliste alınan karar doğrultusunda; 2017 yılında eğitim kurumları, STK ve diğer kuruluşların talebi doğrultusunda, sosyal görevlere gidecek otobüsler için mesafeye göre 100 kilometreye kadar 125 lira ile 450 lira arasında ücret alınacak. Cenaze hizmetlerinde ise 40 kilometreye kadar olan mesafeler için 100 lira, 100 kilometreye kadar olan mesafeler için ise 250 lira alınacak. Büyükşehir Belediyesi 2. Ordu Karşısında bulunan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonu ücretinde ise indirime gidildi. Önceki yıllarda 120 lira olan kira bedeli 2017 yılı için 100 lira olarak belirlendi.


BuSabah Malata


Geri Dön