20 / 04 / 2024

Malatya'daki 26 yatırımın 6'sı inşaat halinde!

Malatya'daki 26 yatırımın 6'sı inşaat halinde!

Malatya'da sağlık sektörüyle ilgili faaliyet ve yatırımlar hakkında toplantı yapıldı. İl genelinde 26 yatırım buluduğunu 6'sının inşaat aşamasında olduğu bildirildi.



Malatya'da Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan ve sağlık çalışmalarının ele alındığı toplantıya Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran ve ilgili birim müdürleri katıldı. Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Duran, sağlık sektörü ile ilgili yatırımları sunum eşliğinde yaparken özellikle 112 acil sağlık hizmetleri hakkında detaylı bilgiler sundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Duran, il genelinde toplam 26 yatırım bulunmakta olup bunlardan; inşaat süreci devam eden 6 adet yatırımın bulunduğunu ifade ederek, 60 üniteli ve 5 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Fiziki gerçekleşmesinin yüzde 55 aşamasında olduğunu, 45 yataklı Yeşilyurt Devlet Hastanesine Renovasyon ve Ek Binasının Fiziki gerçekleşmesinin yüzde 15 aşamasında olduğunu söyledi.


“KIŞ ŞARTLARI DOLAYISI İLE İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANAMADI”

Ardından 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 6 Eylül 2016 tarihinde yer tesliminin gerçekleştirildiğini, mevcut arsayı büyütme çalışmalarının devam ettiğini ve sona yaklaşıldığını belirtti. Hemen akabinde buranın temel kazısına şubat ayı içerisinde başlanacağı bilgisinin yüklenici firma tarafından şifaen verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Duran, Doğanşehir İlçesi Polat Mahallesinde 1 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve Lojmanı ile Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahallesi Sağlık Evi inşaatının devam etmekte olduğu, fiziki gerçekleşmelerinin yüzde 10 aşamasında bulunduğunu ifade etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Duran, Pütürge Bakımlı Sağlık Evi’nin 6 Aralık 2016 tarihinde yer tesliminin gerçekleştirildiğini ancak kış şartları dolayısı ile inşaat çalışmalarına başlanamadığını, Doğanşehir ilçesinde 10 Daireli Personel Lojmanı projesinin ihale aşamasında olduğunu da söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Duran yaptığı açıklamalara devam ederek, Akçadağ İlçesi Büyükköy Mahallesi Sağlık Evi, Darende Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının, Yeşilyurt İlçesi Fahri Kayahan Halk Sağlığı Merkezi, 9 Aile Hekimliği Birimi, Ek Binası ile 112 Acil sağlık Hizmetleri binasının, Battalgazi İlçesi Göztepe Mahallesi 6 Hekimlik 1 Nolu Halk Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı, Battalgazi İlçesi Sancaktar Mahallesi 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının, Akçadağ İlçesi 6 Hekimlik Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının, Arguvan İlçesi 5 Hekimlik Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının, Pütürge İlçesi 4 Hekimlik Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının, Arapgir İlçesi 5 Hekimlik Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binasının projesinin hazırlandığını ifade eti.


TAHSİS EDİLECEK ARAZİYE 150 YATAKLI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPILACAK


Ayrıca 100 Yataklı Doğanşehir İlçesi Devlet Hastanesinin, 20 Yataklı Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yeşilyurt İlçesi İlyas ve Yakınca Mahallesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Binası ile Arapgir İlçesi Devlet Hastanesi Ek Binası proje hazırlık çalışmalarının devam etiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Duran, Askeri Hastanesi’nin bulunduğu arsanın Sağlık Bakanlığına devredildiğini, ifraz işlemlerinin gerçekleştirilmesi sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile takas işlemi gerçekleştirilirse tahsis edilecek arsa üzerine 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile mahsuplaşılan Eski Devlet Hastanesinin yerine yapılması planlanan 200 Yataklı Battalgazi İlçesi Devlet Hastanesi ile Hekimhan İlçesi Girmana Sağlık Evi, Darende İlçesi Ayvalı Mahallesi 1 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ile Pütürge ilçesi 10 Daireli Personel Lojmanı bir kısmının ihale edildiği, bit kısmının da arsa temin ve proje çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek sözlerini tamamladı.  nVali Toprak ise toplantı sonrası verilen bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Malatya’nın sağlık sektöründe büyük gelişmeler kat ettiğini ve bir sağlık merkezi olma yönünde önemli adımlar attığını belirterek devam eden ve yeni yapılacak yatırımlar ile de Sağlık Turizminde de söz sahibi olacağını belirtirken insan odaklı ve özellikle insan sağlığı odaklı çalışan tüm sağlık personeline teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.



Malatya Son Söz


Geri Dön