23 / 04 / 2024

Malatya'ya 8 bin metrekarelik meydan!

Malatya'ya 8 bin metrekarelik meydan!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir'e 8 bin metrekare büyüklüğünde bir meydan inşa ediyor.



 

Büyükşehir statüsüyle birlikte şehri bir bütün olarak ele alan ve projelerini bu doğrultuda hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerine meydan kazandırma yolunda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Doğanşehir ilçesine 8 bin metrekare büyüklüğünde bir meydan inşa ediliyor.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili olarak verdiği bilgilere göre; İmar İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Doğanşehir ilçesinin daha güzel bir görünüme kavuşması için meydan düzenleme projesi hazırlandığı açıklandı.

 

3. derece arkeolojik sit alanı içerisinde kalan yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alana proje hazırlanarak, Sivas Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

 

Meydan etrafındaki 23 yapının dış cephe yenilemelerinin de bulunduğu proje kapsamında; 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde meydan, 1.200 metrekare yeşil alan ile birlikte tören alanı, saat kulesi ile havuzun bulunduğu da belirtildi.
 


Geri Dön