25 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığı'ndan ev ve işyeri sahiplerine duyuru!

Maliye Bakanlığı'ndan ev ve işyeri sahiplerine duyuru!

Belirli bir tutarın üzerinde kira geliri elde eden vatandaşların beyanname verme yükümlülükleri bulunuyor. Kira beyannamesini internet üzerinden vermek mümkün...



Kanunlara göre belirli bir tutarın üzerinde kira geliri elde eden vatandaşların beyanname verme yükümlülükleri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bütün bilgilendirme ve uyarılara rağmen beyanname vermeyen yaklaşık 100 bin vatandaş denetlendi ve denetlemeler sonucunda bazı vatandaşlar vergileri süresinde ödemediği için yaklaşık 5 katı vergi, faiz ve ceza ödemek zorunda kaldı. 


Gelir İdaresi Başkanlığı vatandaşların bilgilerini düzenli olarak bankalardan, elektrik dağıtım şirketlerinden, doğalgaz dağıtım şirketlerinden, su idarelerinden, sigorta şirketlerinden, doğal afet sigorta kurumlarından, postanelerden, tokiden, inşaat şirketlerinden, adrese dayalı nüfus sisteminden, katılım bankalarından ve tapu dairelerinden bilgi alıyor. 


Kira beyannamesi vermek isteyenler www.gib.gov.tr adresinde "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ni kullanabiliyor. 


Geri Dön