19 / 04 / 2024

Malta'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuluyor!

Malta'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuluyor!

Akdeniz’in kritik ada ülkesi Malta, AB üyeliğinin verdiği avantajlarla Türk iş dünyası için pek çok fırsat sunuyor. Ülke, sağlık, turizm, lojistik ve inşaat sektörleri için Afrika’ya açılım üssü olabilir.



Para Dergisi'nden Mehmet Okay Özger'in haberine göre istikrarlu bir büyüme trendi sergileyen, Avrupa Birliği’nin (AB) en düşük işsizlik oranına sahip ülkesi Malta, Türk girişimciler için büyük fırsatlar barındırıyor. Akdeniz’in ortasındaki stratejik konumuyla dikkat çeken ülke, AB üyesi olmanın getirdiği imkanlarla özellikle Afrika’ya yönelik ticarette üs olarak konumlanabileceği mesajını verdi. DEİK Türkiye-Malta iş Konseyi tarafından düzenlenen Malta basın gezisinde ülkenin Türk girişimciler için sağladığı imkanlar ayrıntılı olarak anlatıldı. Türkiye’nin Malta Büyükelçisi Başak Türkoğlu’nun düzenlediği resepsiyonda Türk ve Maltalı iş insanları kurulabilecek işbirlikleri hakkında görüşlerini paylaştılar.

DEİK Türkiye-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak, “Malta, Türk yatırımcılar tarafından mutlaka izlenmeli. Türkiye’nin iddialı olduğu pek çok sektör içirt fırsatları bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, gümrük duvarlarının indirilmesi ve Türk firmalarının Kuzey Afrika’ya açılabilmeleri için Malta’nın tam zamanı” dedi.

TURİZM, FİNANS, İNŞAAT, SAĞLIK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde 2007’den beri faaliyet gösteren Türkiye-Malta İş Konseyi, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için çalışmalarına hız verdi. Ticaret ve sanayi işbirliği fırsatlarını artırmak amacıyla çalışmalar yapan konsey, bir önceki yıla göre 2017’de yüzde 127 oranında artarak yaklaşık 500 milyon dolara çıkan ikili ticaret hacmini daha da yukarıya taşımak istiyor. İlk hedef, 1 milyar doları yakalamak. Konsey Başkanı Çakmak, Malta’nın turizm, bankacılık, liman yönetimi, lojistik, start-up, inşaat, sağlık ve eğitim sektörlerinde büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Türk ve Malta iş insanlarının birbirlerini daha iyi tanımaları gerektiği ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için en doğru zamana geldiklerini ifade eden Çakmak sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni ortaklıklar kurmak için ilk adımı atma şansına sahibiz. Ekonomilerimiz birlikte büyüyecek ve birlikte iş fırsatları yaratacaktır. Türkiye ile Malta arasındaki diplomatik ilişkilerimiz iş amaçlı yüksek profilli ziyaretlerle yeni bir seviyeye ulaştı. Türkiye, Malta’nm Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı döneminde, 2017 yılının ilk yarısında Gümrük Birliği’nin uluslararası göç, koruyucu ticaret politikaları ve modernizasyonu konusunda Malta ile çalıştı ve işbirliği yaptı. Türkiye-AB arasında Gümrük Birliği’ni yükseltme müzakerelerini sürdürmek, 20 yılı aşkın süredir her iki taraf için de büyük önem taşıyor.”


Türk müteahhitler için Malta yeni fırsat kapısı oldu!


Geri Dön