24 / 04 / 2024

Maltepe karayolları arazisi için kamuda kalsın talebi!

Maltepe karayolları arazisi için kamuda kalsın talebi!

Küçükyalı Karayolları Dayanışması, Maltepe’de Karayolları arazisinin  imara açılmamasını, kamu kullanımında kalmasını talep etti..



Küçükyalı Karayolları Dayanışması, Maltepe’de Karayolları arazisinin kamunun kullanımında kalmasını talep etti. Mimarlar Odası’ndan Esin Köymen, “Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra TOKİ’ye devredilen 118 bin 850 metrekarelik bölümü Emlak Konut GYO A.Ş.’ne satılmış ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden planlanmıştır.Yapılan bu planlarda alanın çok büyük bir kısmı yüksek yoğunluklu Ticaret ve konut alanı olarak ayrılmıştır” dedi.

 

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre “Planların iptal edilmesi için açılan davalar devam ederken, Maltepe Belediye Başkanlığı tarafından binalara ruhsat verilmesiyle, 4 katlı konutlardan oluşan yerleşim alanının ortasına 40 katlı blokların yapılmasının yolu açılmıştır” diyen Köymen, “İnşaatlar devam ederken Maltepe Belediye Başkanlığı tarafından açılan dava sonuçlanmış, mahkeme; imar mevzuatına , planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı bulduğu bu planları iptal etmiştir.

 

Mahkeme kararının hemen ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı büyük bir hızla yeniden plan yapmış, eskisinden farkı olmayan bu planı askıya çıkarmıştır” diye konuştu.

 


Geri Dön