20 / 04 / 2024

Maltepe'de icradan 1 milyon 405 bin TL'ye satılık bina!

Maltepe'de icradan 1 milyon 405 bin TL'ye satılık bina!

Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi; Maltepe'de yer alan binayı 1 milyon 405 bin TL'ye satıyor. Binanın ihalesi 23 Aralık 2011 tarihinde saat 15.30'da gerçekleştirilecek...



VERİLEN İLAN ŞU ŞEKİLDE;

 KARTAL 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ
DOSYA NO. 2010/22

Izale-i şüyuu suretiyle satılarak ortaklığının giderilmesine karar verilen istanbul ili, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi Ayazma Yolu Mevkii 1180 Ada, 28 parsel sayılı 433 metre kare miktarlı tarla vasıflı taşınmaz üzerindeki takyidatiar ile birlikte İ.İ.K'nu HÜKÜMLERİNE TEVFİKAN AÇIK ARTTIRMA SURETİYLE SATILACAKTIR.

GAYRİMENKULUN EVSAFI: Gayrimenkul tapuda, istanbul İli, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, Ayazma Yolu Mevkiinde 1180 Ada, 28 parsel sayılı 433 metre kare miktarlı tarla vasıflı taşınmaz ise de taşınmazın üzerinde bodrum, zemin, 4 normal kat ve 1 çekme kattan ibaret bina bulunmaktadır.

BODRUM KAT; 162 Metre kare alanlı olup dükkan olarak kullanılmaktadır.

ZEMİN KAT: 213 Metre kare alanlı olup, ön tarafta 2 adet dükkan arka tarafta 1 adet daire bulunmaktadır. Dükkanların zemini mermer palladyen "kaplı, duvarları plastik badanalı, demir doğramalı, elektrik ve su mevcuttur. Daire salon ve odaların zemini ahşap parke, duvarlar saten yağlı boya, kapı ve pencereler ahşap vernikli, doğalgaz kombi ile ısıtılmaktadır.

1. X 3. VE 4. NORMAL KATLAR: Her kat 235 metre kare alanlı olup, her katta 2 adet daire yer almaktadır. Tüm daireler salon, 3 oda, mutfak, banyo ve WC tertibinde olup. Tüm Salon ve Oda zeminleri ahşap parke, duvarları saten yağlı boyalı, mutfakların zemini seramik, tezgahlar mermer, tezgahların üstünde ve altında meşe kaplama dolapları mevcuttur, Tüm Banyoların zemini ve duvarları tavana kadar seramik kaplı, tümünde ayaklı lavabo, klozet ve duşakabîtıii küvet mevcuttur. Tüm WC'Ierin zeminleri ve duvarları tavana kadar seramik kapiı olup, lavabolu ve klozetli. Tüm dış kapılar çeliktir. Tüm tavanlar kartonpiyerli olup tüm ısıtmalar doğalgaz kombi ile sağlanmaktadır.

ÇEKME KAT: 235 metre kare alanlı olup, katta 2 adet daire yer almaktadır. Dairelerden biri salon ve 2 oda, diğeri ise salon ve 3 odadan ibarettir, her iki dairenin salonları ve odalarının zeminleri ahşap parke kaplı, duvarları saten yağlı boyalı, mutfakların zemini seramik, tezgahlar mermer, tezgahların üstünde ve altında meşe kaplama dolapları mevcuttur. Banyoların zeminleri ve duvarları tavana kadar seramik kaplı, ayaklı lavabolu, kiozetli ve duşakabini küvetlidirler, WC'Ierin zeminleri ve duvarları tavana kadar seramik kaplı olup, lavabolu ve kîozetiidirler, Dış kapıları çelik olup, tavanlan kartonpiyerlidir. İsınmalar doğalgaz kombi ile sağlanmaktadır.

Taşınmaz adres İtibariyle Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesinde Fatih Caddesi 45 numarada yer almaktadır. Çevresinde günün ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabileceği ortamın teşekkül ettiği belirlenmiş ulaşım imkanları iyi durumda otobüs duraklarına ve çarşıya yakın konumdadır. Yakınında ilköğretim okulu, cami, sağlık tesisleri bulunmaktadır. GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Dosya içerisinde mevcut Maltepe Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 21.12.2010 tarih ve 510- 97-980-2010/48873 sayılı yazılarında taşınmazın 1/1000 ölçekli 26.02.2007- 21.05.2008 T.T.'li Maltepe E-5 Güneyi uygulama İmar Planında kısmen yol, kısmen (5/A-/4) {0,20-0.40/1.50} yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır denilmektedir.

GAYRİMENKULUN MUHAMMEN KIYMETİ: Bilirkişi beyanına göre taşınmazın tamamına 1.405.971,25 TL kıymet taktir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış günü 23.12.2011 günü saat 15,30'dan 15,50'ye kadar Kartal 2. Suih Hukuk Mahkemesi Hakimliğinin Duruşma Salonunda yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 rüçhaniı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı -çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü bakî kalmak şartıyla 02,01.2012 günü aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağının ve satış masraflarını geçmesi şartıyla % 40'dan fazla arttırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'$I nispetinde pey akçesi veya bu mik tar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, Delîâliye resmî, KDVsi tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan İddialarını dayanağı belgeler île 15 gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İliC'nun 133. Maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedel arasındaki farktan, %10
temerrüt faizinden ve diğer zararlardan müteselsilen mesuldürler, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin mahkememiz satış memurluğunun 2010/22 satış sayılı dosya numarası ile memurluğumuza başvurmaları ilan olunur.

(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Geri Dön