25 / 04 / 2024

Maltepe'deki 65 binada asbest denetimi!

Maltepe'deki 65 binada asbest denetimi!

Yıkılacak binalarda asbest denetimi başlatarak tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden Maltepe Belediyesi, 2018 yılının ilk iki ayında 65 binada asbest denetimi yaptı.   



Asbest denetimleri ile Türkiye’ye örnek olan Maltepe Belediyesi, 2018’in ilk 2 ayında yıkılacak olan 65 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. Maltepe Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu binaların 8 tanesinde asbeste rastlanıldı. Binalar için gerekli önlemler alındıktan sonra yıkım ruhsatı verildi. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Mart 2016 tarihinden itibaren başlattığı denetimlerde, 1.197 binada inceleme yaptı ve bunların 240 tanesinde asbest tespit etti. Bu binaların tamamı, özel ekipler tarafından asbestten arındırılıp, yıkımları yapıldı.

ASBEST NEDİR?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi adlarla biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülebiliyor.


Geri Dön