19 / 04 / 2024

Mamak Çağlayan Camii'de Selçuklu mimarisi örnek alındı!

Mamak Çağlayan Camii'de Selçuklu mimarisi örnek alındı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Çağlayan Mahalle Cami inşaatını inceleyerek, yetkililerden son durum ile ilgili bilgi aldı




Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Çağlayan Mahalle Cami inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Akgül, “İhtiyaçlara cevap veremeyen küçük mahalle camilerinin yerine artık daha modern ve daha geniş mahalle camileri yapıyoruz” dedi.

 

Selçuklu mimarisi örnek alındı

 

Son derece detaylı bir şekilde projelendirilen mahalle caminde 275 kişi namaz kılabilecek. Selçuklu mimarisinin hakim olacağı, 606 m² alana sahip proje içerisinde mahvil odası, yemekhane, dernek odası ve derslikler bulunacak. Cami inşaatının bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. Şantiye şefinden çalışmalar hakkında bilgi alan Akgül, “Tamamlandığında Selçuklu mimarisiyle yapılmış güzel bir eser ortaya çıkacak. Mamak’ta 8 yıldır camilerimizin yenilenmesine ve yeni camiler yapılmasına destek olduk. Mamak’ı her yönüyle Başkent’e yakışır bir ilçe haline getirmek için her alanda çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 


Mamak Belediyesi


Geri Dön