25 / 04 / 2024

Manisa Korumalı İş Merkezi tamamlanıyor!

Manisa Korumalı İş Merkezi tamamlanıyor!

Zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi'nin bitme aşamasına geldiğini belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, açılışı ocak ayında yapmayı hedeflediklerini söyledi.




Zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi'nin bitme aşamasına geldiğini belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, açılışı ocak ayında yapmayı hedeflediklerini söyledi. Özdağ, "Merkezle ilgili mevzuat ve yönetmelik değişikliği vardı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Bakan Yardımcımız ve Müsteşarımızla görüştük. Bakanlıktan gelen uzmanlar çalışmalarını tamamladı. En kısa zamanda Bakanlığımız da çalışmasını tamamlayacak.

Korumalı İş Merkezi'nin açılışını yapacak ve Manisa olarak Türkiye'de bir ilke daha imza atmanın bahtiyarlığını yaşayacağız" dedi.

Para kazanacaklar


"120 zihinsel engelli çocuğumuz bu merkezde meslek sahibi olarak alın terleriyle para kazanacak" diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti: "Bu projede devletin yükünü üzerinden alıyoruz, üretim yapıyoruz ve özel sektör tarafından maaş verilmesini sağlıyoruz. En önemlisi de sosyal barışı ve aile içi huzuru sağlamış oluyoruz. Dolayısıyla çok yönlü hamleyi Türkiye'de ilk defa Manisa'da başlatmış oluyoruz."



Yeni Asır


Geri Dön