25 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler Belediyesi'nin 2016 bütçesi ne kadar?

Manisa Şehzadeler Belediyesi'nin 2016 bütçesi ne kadar?

Şehzadeler Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında 2016 yılı performans programı ve mali hazırlık bütçesi görüşüldü. 2016 yılı bütçesi 85 milyon lira olarak belirlendi.



Şehzadeler Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı İbrahim Onaylı başkanlığında gerçekleşti. Başkan Ömer Faruk Çelik, rahatsızlığı dolayısıyla toplantıya katılamadı.  Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde yapılan toplantıda belediyenin 2016 yılı performans programı ve mali hazırlık bütçesi ele alındı. Belediyenin 2016 yılı bütçesi 85 milyon lira olarak belirlendi. CHP çekimser kalırken, madde AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.  2016 yılı performans programı ve bütçeyle ilgili meclis üyelerine sunum yapan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Demirarslan, Şehzadeler Belediyesi’nin 2016 Mali yılı hazırlık bütçesinin 85 milyon lira olduğunu kaydetti.


"TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLAR GELECEĞE AKTARILMALI"


CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci, belediyenin kuruluş aşamasının devam ettiğini belirterek, bütçenin bu dönem biraz daha gerçekçi olacağı kanaatini taşıdığını ifade etti. Performans programın stratejik plan doğrultusunda Şehzadeler Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde yapması gereken çalışmaları kapsadığını kaydeden Erkenci, “Manisa Büyükşehir Yasası'yla Şehzadeler ve Yunusemre diye ikiye ayrıldı. Bütün halinde kalsaydı daha iyi olurdu. Şehzadeler ilçesi eski Manisa diye tabir ettiğimiz bir yerdir. Nurlupınar’dan başlayıp Karaköy Kırmızı Köprü istikametine kadar devam ediyor. Tarihi ve kültürel varlıklar bu bölgede bulunuyor. Bunların geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması lazım” dedi.


"BEDESTEN YAŞAM MERKEZİ HALİNE GELMELİ "


Toplantının yapıldığı Bedesten’in çevresinin koruma alanı içerisinde olduğunu söyleyen Erkenci, “Bu bölge önümüzdeki dönemde mutlaka canlandırılmalı ve Manisa’nın bir yaşam merkezi haline getirilmelidir. Performans Programında bununla ilgili fazla bir çalışmanın olmadığını gördük. Bunu bir eksiklik olarak görüyoruz. Elden geçirilecek çok tarihi eser. Bu nasıl olacak, bunun için bir bütçe ayrılması lazım. Spil Dağının belediyemizin işletmesin alınması olumlu bir gelişmedir. Buranın işletmeciliği sağlıklı yapılmalıdır. Sosyal alanların oluşturulmasını doğru buluyoruz” diye konuştu.


"CHP OLARAK PARASAL İŞLERE FAZLA KARIŞMIYORUZ"


0-14 yaş arasında olan nüfusun fazla olduğunu kaydeden Erkenci, belediyenin bunlar için çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, bunlar için bütçenin ayrılmasının önemli olacağını dile getirdi. Okuma salonu ve kütüphanelerle ilgili herhangi bir bütçe ayrılmamasına tepki gösteren Erkenci, şunları kaydetti: “Bu durum Şehzadeler Belediyesi'ne yakışmıyor. Temizlik işleri, park ve bahçe işlerine ayrılan bütçe 20 milyon lirayı geçiyor. Şehzadeler, Yunusemre ve Büyükşehir temizlik konusunda birlikte çalışmalıdır. İller Bankası'ndan borçlanma isteniyor. Yeni bir belediye olarak borçlanmanın doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. CHP olarak parasal işlere fazla karışmak istemiyoruz.”


"SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK YAPMAMIZ LAZIM"


Manisa’nın ikiye bölündüğünü ama Aydın’ın bölünmediğini ifade eden MHP Grup Başkanvekili Ziya Elmalı, “Efeler diye tek bir merkez var. Kocaeli daha önce büyükşehir oldu ama bölünmedi.  Bütün sanayiler, üniversite, hastaneler Yunusemre ilçesinde bulunuyor. Şehzadeler Belediyesinde tersinden başlarsak mezarlıklar var. Bizde sanki hep geri hizmetler var. Şehzadelerde tarihi var. Onun için bizim kültürel, sosyal belediyecilik yapmamız lazım. MHP olarak eleştirilerimizle, hatalarıyla kabul ettiğimiz bütçeyi kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.


"BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERSİN"


Erkenci ve Elmalı’nın eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Önal, muhalefetin eleştirilerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi korumak hepimizin görevidir. Şehzadeler Belediyesi olarak tarihi bir yapı olan Bedesten’i canlı bir merkez haline getirdik. Bu durum buradaki esnafların kazançların değiştirdi. Biz bu çalışmalara büyükşehir belediyesi de destek versin. Bu şehir için birlikte omuz vermeliyiz. Çocuklar için, gençler için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Borçlanma konusunda tereddütlü duruyor. Borçlanmayı uygun şartlarda yaparsanız, bu her zaman sizin için kardır.”


MADDELER OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ


Konuşmaların ardından performans programı ve bütçe ayrı ayrı oylandı. CHP her iki madde için çekimser oyu kullandı. Maddeler AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. 


Yeni Manisa Gazetesi


Geri Dön