02 / 05 / 2024

Manisa Şehzadeler'de 4 evsiz vatandaş için prefabrik ev inşa edilecek!

Manisa Şehzadeler'de 4 evsiz vatandaş için prefabrik ev inşa edilecek!

Manisa Şehzadeler İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi dört evsiz vatandaşa prefabrik evler yapılacak.



Manisa Şehzadeler İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi dört evsiz vatandaşa prefabrik evler yapılacak. 30 vatandaşında evine bakım yapılarak, sağlıklı barınma koşulları içerisinde barınmaları sağlanacak. 


Manisa Şehzadeler İlçe Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, tarafından barınma yardımları kapsamında ilçenin çeşitli mahallelerinde oturan ihtiyaç sahibi dört evsiz vatandaşa prefabrik ev yapılacak. 50 metrekare ve 110 metrekare arasında değişen büyüklükte yapılacak olan prefabrik evlerin 80 bin liralık bütçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından, prefabrik evlerin altyapı maliyetleri ise Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. 


80 BİN LİRALIK BÜTÇE GELDİ 


Prefabrik evlerin yanı sıra ilçe genelinde 7 kişilik ekiple keşif taraması yaptıklarını belirten Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, "Şehzadeler İlçesi'nde barınma yardımları kapsamında sağlıksız barınma koşulları içerisinde yaşayan insanları tespit etme çalışmalarına başladık. Şuan ilçe genelinde 30'a yakın vatandaşı tespit ettik ve bu vatandaşların evlerinde vakıf olarak onarma çalışmaları yaparak yenileyeceğiz. Bunun yanı sıra Çınarlıkuyu, Yeşilköy, Kocatepe ve Veziroğlu mahallelerinde yaşamını sürdüren dört yaşlı vatandaşımıza prefabrik ev yapacağız. Hazırlıkları başladı. Her bir prefabrik eve 20 bin lira bütçe olmak üzere prefabrik evler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından 80 bin liralık bütçe yardımı yapıldı. Evler 50 metrekare ve 110 metrekare arasında değişen büyüklükte yapılacak. Prefabrik evlerin kurulması ardında ise alt yapı maliyetleri vakfımız tarafından karşılanacak. Ayrıca 7 kişilik ekiple keşif taramamız devam ediyor. İlçe genelinde ne kadar barınma ihtiyacı olan vatandaş varsa evlerini yenileyeceğiz" dedi. 



Ersan ERDOĞAN/Manşet Gazetesi


Geri Dön