26 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'nun yeni imar planına 'fay hattı' kriteri!

Manisa Turgutlu'nun yeni imar planına 'fay hattı' kriteri!

'Turgutlu'nun Fay Hatları ve Deprem' konferansında konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu'nun imar planının fay hattı dikkate alınarak yapılacağını söyledi.



Manisa Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kent Konseyi, 1920 Fikir ve Kültür Derneği'nce gerçekleşen ve Prof. Dr. Hasan Sözbilir'in konuşmacı olarak katıldığı "Turgutlu'nun Fay Hatları ve Deprem" konferansı Eski Belediye Binası'nda düzenlendi.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu'nun imar planının fay hattı dikkate alınıp hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Turgutlu Belediyesi'nde yer alan habere göre; konferansa Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve eşi Sabriye Akın, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Evren Erbaş Ser, Fırat Honaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Konferansın ardından Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Sözbilir'e teşekkür plaketi takdim ederek şu ifadeleri kullandı:

"Biz de Turgutlu'nun imar planının hazırlanmasıyla ilgili ülkemizin en önemli teknik üniversitelerinden birinde görev yapan bir profesör ve uzman ekiple anlaştık. Turgutlu'ya gelerek 1 ay boyunca ilçemizi sokak sokak gezerek Turgutlu'nun imar haritasını çıkaracaklar. Bu araştırma esnasında Turgutlu'nun fay haritasını da dikkate alarak bir planlama yapacağız. Bu süreçte hocamızdan da gerektiğinde destek isteyeceğiz. Bizlere aktardığı değerli bilgiler için hocama ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım."
 


Geri Dön