16 / 04 / 2024

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 



Manisa Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde çok sayıda yapı hasar gördü. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Manisa’da deprem bölgesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, depremde ağır hasar alan ve yüksek risk taşıyan yapıların yıkım talimatı verdi. Depremde ağır hasır gören yapılardan biri de 1979'da yapılan Akhisar ilçesindeki Karabörklü Camiiydi. Gelen talimatlar üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi de, gerekli güvenlik önlemlerini alarak cami ve 30 metre yüksekliğindeki minarenin yıkımını kontrollü bir şekilde yaptı. Titizlikle yapılan yıkım çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Akhisar Muhtarlık Hizmetleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Akhisar Şantiye Sorumlu Murat İpek de yakından izledi.

Hasarlı Yapıların Yıkımı Gerçekleştiriliyor

Depremden sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hızlı bir şekilde hasar tespit çalışması yapıldığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Acil yıkılması gereken yapılardan olan Karabörklü Camii ve Alifakı Camileri bizlere bildirildi. Cumartesi günü ekiplerimiz Kırkaağaç ilçesindeki Alifakı Camiinin minaresinin yıkım işlemini gerçekleştirdi. 42 metre yüksekliğinde olan ve etrafında evlerin bulunduğu minare, ekiplerimizin dikkatli çalışmasıyla yıkıldı. Bugün de gerekli güvenlik önlemlerini alarak ağır hasarlı olan Akhisar ilçemizde Karabörklü Camii’nin minaresinde yıkım çalışmasını gerçekleştireceğiz. Devletimiz büyük yeni bir camii inşa edilir” şeklinde konuştu.

“Depremde camimiz ve üç ev hasar gördü”

Karabörklü Mahalle Muhtarı Muammer Emre ise, meydana gelen depremde mahallerindeki caminin ve üç evin zarar gördüğünü dile getirerek, “Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Valimiz, mahallemize gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bir kere daha, devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de mahallemizi ziyaret ettiğin de hasar gören camiinin yıkılma talimatını vermişti. Bugün de gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkım işlemi yapıldı. Bu vesileyle Elazığ'da deprem afetini yaşayan vatandaşlara da mahalle sakinlerimiz adına geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.


Geri Dön