29 / 03 / 2024

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait kiracılar için kira indirimlerinin yapılmasına yönelik encümene tam yetki verdi.



Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı gerçekleşti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; pandemiye yönelik bazı kararlar ele alındı.

Manisa da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirilen 2021 yılının ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda esnafa yönelik de önemli kararlar alındı. Mecliste, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2020/27 sayılı genelgede belirtilen hususlar doğrultusunda kira/ecrimisil/diğer taşınmaz işgaliye bedellerinde 3 aylık süreyle yüzde 75’e kadar indirim yapma yetkisi ile diğer tüm gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi teklifi görüşüldü. Madde üzerine söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, esnafın kaybının belirlenmesi açısından encümenin çalışmasının uygun olacağını söyledi. Madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

 


Geri Dön