16 / 04 / 2024

Manisa'da riskli olduğu tespit edilen okullar TBMM'de!

Manisa'da riskli olduğu tespit edilen okullar TBMM'de!

Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullar meclis gündemine taşındı. Akçay sorularını Bakan Selçuk'a sordu...



Manisa da riskli olduğu tespit edilen okullar TBMM de!

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa'da okulların depreme dayanıklılığına ve riskli olduğu tespit edilen okullara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay soruların Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Akçay önergesinde "Ülkemiz deprem tehlikesini en yoğun hisseden ülkelerdendir. Pek çok kentimiz birinci dereceden deprem bölgesindedir. Manisa da ülkemizde deprem tehlikesinin yüksek olduğu bir kenttir. Depremin yeri ve zamanı konusunda kesin hükümler vermek mümkün değildir. Bu nedenle devlet vatandaşlarımızın deprem tehlikesi karşısında güvenliğini en üst noktaya taşımalıdır." dedi.

"Bu çerçevede çocuklarımızın günlerinin büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarımızın depreme dayanıklılığı büyük önem arz etmektedir." diyen Akçay 3 soru sordu.

Akçay'ın soruları

1) Manisa’daki okullarımızın depreme dayanıklılığını test için çalışmalar yapılmış mıdır?

2) Manisa’da deprem tehlikesi karşısında kaç okul riskli olarak tespit edilmiştir? Buradaki risk tanımı kaçıncı dereceden depremleri ihtiva etmektedir?

3) Manisa’daki okulların depreme dayanıklılığını güçlendirmek adına son 15 yılda yapılan çalışmalar nelerdir? Bu çalışmalar için ayrılan ödenek ve bu ödenekten yapılan harcamaların miktarı nedir?

 


Geri Dön