20 / 04 / 2024

Manisa'daki tarihi binanın restorasyonu tamamlandı!

Manisa'daki tarihi binanın restorasyonu tamamlandı!

Makina Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilciliği’nin hizmet binası olarak kullanacağı 2. Anafartalar Mahallesi’ndeki tarihi binanın restorasyon çalışması tamamlandı.



   Manisa Belediyesi’nin 2. Anafartalar Mahallesi Tarım İl Müdürlüğü yanında bulunan tarihi binada başlattığı restorasyon çalışmaları sona erdi. İmzalanan protokol çerçevesinde Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği’nin hizmetinde kullanılacak olan tarihi binanın açılış töreninde geri sayım başladı. Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil de Belediye Başkan Yardımcıları Cem Çöllü ve Hasan Eryılmaz ile birlikte çalışmaları tamamlanan binada incelemelerde bulundu. Geçmiş yıllarda şahıs evi olarak kullanılan binadan günümüze bodrum katı, temel ve bahçe duvarlarının kaldığını belirten Başkan Vekili Açıkdil, restorasyon ile birlikte binanın Manisa’ya yakışır hale getirildiğini söyledi. Manisa Belediyesi olarak kent içerisindeki tarihi binaları tespit ederek, proje çalışmalarına başlanıldığını belirten Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, ilk adımın Tarım İl Müdürlüğü yanında bulunan tarihi bina ile atıldığını söyledi. Restorasyonu tamamlanan binayla ilgili konuşan Açıkdil, “Geçmiş yıllarda mevcut bina şahıs evi olarak kullanılıyordu. Yıllar içerisinde de atıl durumda kaldı. Biz çalışmaya başladığımızda binada sadece bodrum katı, temelleri ve bir kısım bahçe duvarı vardı. Anıtlar Kurulu’na sunduğumuz projenin onaylanmasının sonrasında ihalesini yaptığımız binayı bu hale getirdik. Manisa Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Makine Mühendisleri Odası’nın ortak çalışmasıyla yapılan restorasyon çalışmasıyla bina Manisa’ya yakışır hale geldi.” Manisa Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol gereği binanın kullanım hakkının odaya verildiğini belirten Açıkdil, “Arazisi belediyeye ait olan mevcut alan ve bina, teslim töreninin sonrasında 25 yıllığına Makine Mühendisleri Odası tarafından kullanılacak. Şimdiden kentimize, odamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Tarihi Yapılar Can Buluyor


        Manisa Belediyesi olarak kent içerisindeki tarihi binaların tespit ve restorasyon çalışmalarına başladıklarını, ilk adımını Makine Mühendisleri Odası ile atarak Kırmızı Ev ile devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, restorasyon örnekleri sayısını arttıracaklarını söyledi. Açıkdil şöyle konuştu, “Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talepleri doğrultusunda Manisa’da tescile uygun evleri tespit edip, restorasyon planlarını Anıtlar Kurulu tescil ettiriyoruz. Makine Mühendisleri Odası’nın tarihi binasının yanı sıra Alacahamam yanında bulunan ve renginden dolayı Kırmızı Ev diye nitelendirdiğimiz binayı da restore etmeye başladık. Oradaki bina da en az yüz yıllık bir geçmişe sahip. Kırmızı Ev’i de yeniden canlandırarak, çocuk kreşi olarak hizmete açmayı planlıyoruz. Elbette amacımız kentimizin ayakta kalmış tarihi mekanlarını canlandırarak, kullanılabilir hale getirmektir. Bu iki örneğimizin sonrasında da kentimizde bulunan tarihi binaların iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi. 


Manisa Belediyesi


Geri Dön