19 / 04 / 2024

Mapfre, Endonezyalı sigorta şirketinin yüzde 20 hissesini satın aldı!

Mapfre, Endonezyalı sigorta şirketinin yüzde 20 hissesini satın aldı!

Mapfre, Endonezyalı sigorta şirketi ABDA'nın (Asuransi Bina Dana Arta) yüzde 20 hissesini satın aldı. Mapfre, büyüyen Endonezya pazarında uzmanlığı ile ABDA'nın endüstriyel sigorta ortağı olarak, sigortacılık operasyonları gerçekleştirecek...



Mapfre, Endonezyalı sigorta şirketi ABDA'nın (Asuransi Bina Dana Arta) yüzde 20 hissesini satın aldı. Mapfre, büyüyen Endonezya pazarında uzmanlığı ile ABDA'nın endüstriyel sigorta ortağı olarak, sigortacılık operasyonları gerçekleştirecek. 


1982 yılında Cakarta'da kurulan ABDA, 2012 yılında Endonezya Hayat dışı sigorta pazarında 74 milyon euronun üzerinde prim üretimiyle 10'uncu sırada yer aldı. ABDA Motorlu Taşıtlar, Emlak, Deniz Taşımacılığı, Kaza ve Sağlığın da içerisinde bulunduğu 33 alanda sigortacılık hizmetleri veriyor. Bu satın alma ile Mapfre hem Endonezya piyasasına giriş yapıyor hem de Mapfre'nin iş alanının coğrafi çeşitliliğini güçlendirirken Grup'un büyüme hedeflerinin çok güçlü olduğu Güneydoğu Asya bölgesindeki varlığını sağlamlaştırıyor. 


Radikal Gazetesi 


Geri Dön