29 / 03 / 2024

MARBLE, yarın düzenlenecek törenle açılacak!

MARBLE, yarın düzenlenecek törenle açılacak!

Doğaltaş ve mermer sektöründe dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan 17. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), yarın İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle açılacak...



Açılış törenine Türkmenistan İnşaat Bakanı Cumageldi Bayramov ile Kırgızistan Bayındırlık Bakan Yardımcısı Toktomambetov Yzatbek de katılacak. Geçtiğimiz yıl 54 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın, bu yıl rekor kırarak 80 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.
İzmir Kültürpark'ta gerçekleşecek fuar 26 Mart Cumartesi günü sona erecek. 42 ülkeden 265'i yabancı olmak üzere toplam bin 160 firmanın katıldığı MARBLE 2011'e 80'in üzerinde ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

TALEP ARTTI
Çin ve Ortadoğu'dan katılım ve ziyaret için büyük talep artışı yaşanan fuar, yerli ve yabancı pek çok sektör temsilcisini İzmir'e çekecek. 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenecek olan MARBLE'da işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 11 bin 725 ton taş ve 550 adet blok mermer ve doğaltaş sergilenecek.
Sektördeki en yeni makinelerin ve taşların dünya pazarına sunulduğu önemli bir platform olan MARBLE Fuarı'nda Türk doğaltaşçılarının Makedonya, Fas ve Yunanistan'daki ocaklardan çıkardıkları taşlar ile Konya'nın yeşil taşı ilk kez sektörün beğenisine sunulacak. Blok mermer tedariğinde önde gelen ülkelerden biri olan Türkiye'nin en büyük ihracat fuarı olan MARBLE, iş hacmi ve büyüme potansiyeli açısından dünya çapında sektöründe ilk sırada yer alıyor.

Yabancı alıcıyla buluşma noktası
Sektördeki en yeni ürünleri görmek isteyen yabancı alıcıların da buluşma noktası olan MARBLE Fuarı'na bu yıl Cezayir, Belçika, Kanada, Çin, Çek cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, İngiltere, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İran, Irak, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, KKTC, Güney Kore, Kosova, Lübnan, Morityus, Norveç, Pakistan, Filistin, Polonya, Portekiz, San Marino, İspanya, İsveç, Suriye, Tayvan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Rusya, Katar ve Brezilya'dan toplam 265 firma katılıyor. Ayrıca fuar için Polonya, Bulgaristan, Ürdün, Filistin, İsrail, Irak ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetleri İzmir'e gelecek. Fuara ilk kez doğrudan katılım yapan ülkeler ise KKTC, Lübnan, Brezilya, İngiltere ve ABD olacak. 262'si yabancı olmak üzere toplam bin 146 firmanın katıldığı MARBLE 2010'u 78 ülkeden 4 bin 281'i yabancı 54 bin 227 kişi ziyaret etmişti.
YeniAsır


Geri Dön