26 / 04 / 2024

Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak!

Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacağını söyledi.



Mardin'deki temaslarını sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir otelde gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni'ne katılım gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, kültürün, tarihin ve medeniyetin beşiği, sembol şehri Mardin'de bulunduklarını, kentin hem gençliği hem de sporcu potansiyeliyle önemli bir zenginlik unsuru olduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin vatandaşların her alanda tesislere, spora olan erişimini güçlendirmek olduğunu belirten Kasapoğlu, bu anlamda imkanları zenginleştirmek istediklerini söyledi.

Bugüne kadar pek çok aşamayı kat ettiklerini, imzaladıkları protokollerde yatırım sürecini taçlandırdıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Gençlik merkezleriyle, salonlarıyla, spor alanlarıyla öyle bir hamle yapıyoruz ki Mardin'imiz merkezleri, ilçeleri ile köyleriyle çok önemli, semt sahaları noktasında bir devrimi ortaya koyuyoruz. Herkes istediği an futbola, basketbola, tenise, voleybola, her türlü imkana erişebilir olacak. Bu da çok önemli bir aşama." dedi.

Mardin de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak!

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Mardin'in emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceklerini belirten Kasapoğlu, AK Parti'nin eser siyasetini ve üretimi temsil eden bir felsefenin temsilcisi olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak en önem verdikleri projelerden birinin yüzme projesi olduğunu, yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle geçen yıl salgına rağmen 1 milyon kişi hedeflediklerini ve 1 milyon kişiyi geçtiklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, özellikle Mardin'de başta genç ve kadınlar olmak üzere herkesi bu tesisleri dolu dolu kullanmaya davet ettiğini belirtti.

Bugüne kadar pek çok semt sahasını inşa ettiklerini, bundan sonraki süreçte 8-10 köyün birlikte kullanabileceği, içerisinde pek çok branşın olabileceği semt sahalarını kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, 3 ve 4. sınıftaki öğrencilere yönelik yaptıkları tarama çalışmaları kapsamında bugüne kadar 1 milyon 300 bin öğrencinin yeteneğini tanıdıkları, bu öğrencilerin takibini, gelişimini ve eğitimini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 19 senelik süreçte ülke olarak büyük bir şahlanışın ve kalkınmanın hem heyecanını hem aksiyonunu yaşadıklarını belirten Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bu hafta gerçekleştirilen Milli Uzay Projesi bunlardan biri. İmkanlar verildiğinde gençlerimiz her şeyin en güzelini ortaya koyabilecek potansiyele sahip. İşte Mardin'in evladı Aziz Sancar. Buna benzer pek çok örnek pek çok güzel isim var. Bu güzel isimlerin sayısını arttıracağız. O yüzden hem Mardin'imizde hem de ilçelerimizde inşallah gençlik merkezlerimizi dolu dolu kullanma noktasında sizlerin ilgisini, katkısını da beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Amacımız sizler için gerekli yatırımı, katkıyı sağlamak. Tüm yatırımlarımız Mardin'imiz, ilçelerimiz ve halkımız için. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Vali Mahmut Demirtaş ise Mardin'in yoğun genç nüfusu bulunduğunu,bu genç neslin iyi bir şekilde geleceğe hazırlanmasının da en önemli görevleri olduğunu dile getirerek "Devletimiz bu noktada bütün imkanları seferber etmiştir. Gelecek nesiller için ufuk açıcı yatırımlara devam edeceğiz." dedi.

 

Şanlıurfa Gençlik Merkezi yıkıldı!


Geri Dön