19 / 04 / 2024

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 



Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehirde özellikle tarihi silueti bozan 240 bina belirlediklerini bugüne kadar 2'sinin yıkımını yaptıklarını tarihi silueti bozan betonarme yapıları tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Demirtaş, tarihi silueti bozan ve görüntü kirliliğine sebep olan ve şehrin gerçek mimari dokusuna kavuşması için yıkılacak sit alanındaki betonarme yapıları inceledi.

Şar Mahallesinde incelemelerin ardından açıklama yapan Demirtaş, eşsiz taş mimarisi ve Mezopotamya'nın uçsuz bütünlüğünü bozan hiçbir yapıya izin verilmeyeceğini dile getirdi. 

 Mardin de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Tarihi yapıların her açıdan daha iyi görünmesini ve kentin tüm inceliklerini göstermeyi hedeflediklerini söyleyen Demirtaş, mimari dokusunu ortaya çıkarılabilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Demirtaş açıklamasının devamında şunları söyledi.

Mardin de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

"Mardin'de özellikle tarihi silueti bozan 240 bina tespit ettik. Şimdiye kadar 2'sinin yıkımını gerçekleştirdik. Dumlupınar İlköğretim Okulu ile bayındırlık lojmanlarını yıktık. Bazı binaların son katları tıraşlanacak. Çalışmalarımız inşallah devam edecek. Amacımız tarihi silueti bozan betonarme yapıları tamamen ortadan kaldırmak. İnşallah Mardinimize yakışır, kentin turizmini, kültürünü geliştirecek çalışmalara ağırlık vereceğiz."

Bu yapıların sahiplerinin destek verdiğini belirten Demirtaş, tüm ilgili kurumlar ve vatandaşlarla şehri çok daha iyi bir görüntüye kavuşturmak için mesai harcadıklarını söyledi.

Mardin Nusaybin'de 52 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı başladı!


Geri Dön