25 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.



Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Marmara Üniversitesi tarafından kullanılan Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, mevcut kampüslerine ilave şekilde üniversiteleri için tahsis edildiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, Beykoz'un Göksu Mahallesi'ndeki kampüs alanının toplam olarak 122 bin metrekarelik yüz ölçümlü taşınmaz alanı bulunduğuna dikkat çekti. 

Sputnik News'te yer alan habere göre; İnci, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen kampüsteki akademik ve idari bölümlerin 2022'nin bahar döneminin bitiminde tahliye edilerek kullanımlarına devredileceğinin altını çizdi.

Marmara Üniversitesi nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi ne devredildi!

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin de şu an yapılmakta olan kampüsü bitirilinceye kadar mevcut kampüs alanında öğretim ve eğitimi sürdüreceğini dile getiren İnci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mevcut kampüs alanlarımızın eğitim, öğretim faaliyetlerimizin artan ihtiyaçlarına yetmemesi üzerine yaptığımız girişimler sonucu, bugüne kadar Marmara Üniversitesinin kullanımında olan Anadolu Hisarı'ndaki kampüs alanı, mevcut kampüslerimize ek olarak üniversitemize tahsis edilmiştir. Boğaziçi Üniversitesinin gelişmesi, öğrencilerimize daha iyi bir yaşam alanı sağlanması, araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilecek bir ortamın temini için rektörlüğümüz bundan sonra da yeni hedeflerle çalışmalarını sürdürecektir. Üniversitemizin yeni kampüs alanı ile büyümesi ve gelişmesi için destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunarız. Kampüs alanının tahsisini gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a teşekkür ederiz. Boğaziçi Üniversitesi tarihine geçecek bu önemli gelişmenin hayırlı olmasını dilerim."

 

Mevcut kampüs alanlarımızın eğitim,öğretim faaliyetlerimizin artan ihtiyaçlarına yetmemesi üzerine yaptığımız girişimler sonucu,bugüne kadar Marmara Üniversitesinin kullanımındolan Anadolu Hisarı’ndaki kampüs alanı,mevcut kampüslerimize ek olarak Üniversitemize tahsis edilmiştir.

— M. Naci İnci (@MNaciinci) February 18, 2022

 

Marmara Üniversitesi’nin TOKİ’ye devredilen Bahçelievler Kampüsü'nün imar planı değişti!


Geri Dön