23 / 04 / 2024

Marmaris 'teki lüks otel inşaatı ikinci kez mühürlendi!

Marmaris 'teki lüks otel inşaatı ikinci kez mühürlendi!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Marmaris 'te TMSF 'den satın alınan arazide yapımına başlanan 5 yıldızlı otel inşaat alanı, mühürleri bozularak çalışmaya devam edildiği için ikinci kez mühürlendi




Marmaris'te yapımına başlanan ancak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olmadığı için mühürlenen 5 yıldızlı otelin inşaatı ikinci kez mühürlendi.  


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satılan 40 bin 770 metrekarelik arazide, 654 oda kapasiteli lüks bir otel yapılması için bir süre önce hafriyat çalışmalarına başlandı. 


Muğla Valiliğine, söz konusu inşaata gerekli izinler alınmadan başlandığı yönünde şikayette bulunulması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek inceleme yaptı ve "ÇED olumludur" veya "ÇED gerekli değildir" kararı alınmadan otel inşatına başlandığını tespit etti. Bunun üzerine kaymakamlık tarafından görevlendirilen Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün inşaat alanının etrafını şeritlerle çevirerek mühürleme işlemini gerçekleştirdi.


Söz konusu alanda hafriyat çalışmalarının devam ettiği ihbarı üzerine yeniden bölgeye giden zabıta, polis ve kaymakamlık görevlileri, "mühür fekki" (mühür bozma) yapıldığı ve iş makinelerinin çalışmaya devam ettiğini tespit etti. Yetkililerle yapılan görüşmenin ardından inşaat faaliyetlere son verilerek işçiler dışarı çıkartıldı. İnşaat alanı zabıta ekiplerince ikinci kez mühürlendi. 


İnşaat sahipleri hakkında "mühür fekki" yaptıkları gerekçesiyle tutanak tutulduğu, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. 


TMSF'nin borçlarına karşılık Balkaner Grubu'ndan devraldığı 40 bin 770 metrekarelik denize sıfır konumdaki arazi, 2 ay kadar önce ihaleyle 27 milyon dolara satılmıştı. Geçen hafta otelin hafriyat işini yapan taşeron firmanın sahibi, kendisi ve arkadaşlarının parasını alamadığı iddiasıyla kepçeyle eylem yapmış ve iş makinesiyle bir polise çarparak yaralanmasına neden olmuştu. 



AA




Geri Dön