29 / 03 / 2024

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi



Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları dahilinde imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Bozburun Mahallesi'ndeki yapıların yıkım çalışmalarına devam etti:

Ekiplerin yıkımına hazırlandığı bir bina, mülk sahibinin kendi imkanlarıyla yerle bir edildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yıkım esnasında bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemleri de aldı.

Hafta başından beri toplamda 6 kaçak yapının yıkıldığı Bozburun Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 12 yapının daha yıkılacağı bildirildi.

Datça’nın Kızlan, Cumalı, Karaköy ve Yazı Mahallelerinde de 11 betonarme yapının yıkımı gerçekleştirildi. Bazı yapı sahipleri yıkım işlemini kendi imkanlarıyla yaptı.

Datça’da da kaçak olduğu bildirilen toplam 27 yapının daha olduğu belirtildi. Marmaris ve Datça'nın dışında Fethiye ve Milas ilçelerinde de gelecek günlerde imara aykırı ve kaçak yapı yıkımlarının yapılacağı belirtildi.

 

Marmaris'teki imara aykırı yapıların yıkımına devam ediliyor!


Geri Dön