28 / 03 / 2024

Marmaris'e gelen iki dev kruvaziyer, limana güçlükle sığdırıldı!

Marmaris'e gelen iki dev kruvaziyer, limana güçlükle sığdırıldı!

Türkiye'nin önde gelen kruvaziyer limanlarından biri olan Marmaris'i aynı gün içinde Bahamalar bayraklı Azamara Quest ve de İtalyan bayraklı Aida Diva yolcu gemileri ziyaret etti.



Marmaris'e gelen iki dev kruvaziyer, limana güçlükle sığdırıldı. Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan sabah saatlerinde gelen Azamara Quest, Marmaris Limanı'nın küçük rıhtımına demirledi. Kısa bir süre sonra Marmaris Körfezi'ne giriş yapan dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Aida Diva ise römorkörler yardımıyla büyük rıhtıma yanaştırıldı.


Güçlükle yanaştırılan 252 metre uzunluğundaki Aida Diva, büyük rıhtımı tamamen kapladı, 180 metrelik diğer kruvaziyerin ise ön kısmı dışarıda kaldı. 


Limanda aynı anda konuk edilen dev gemiler, ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu. Bazı turistler, gemilerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 


- 3 bin turist getirdiler


Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, Azamara Quest'te çoğu Kuzey Amerikalı yaklaşık 700 yolcu ve 400 personel, Aida Diva'da ise çoğu Alman 2 bin 300 yolcu ve 600 personel bulunduğunu bildirdi.


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından karaya ayak basan turistler, havanın çok sıcak olmasına rağmen Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı.


Deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturan yolcular, soğuk içecekler içti. Turistlerin bazıları günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal özelliklere sahip yerleri ziyaret etti, bir kısmı ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. 


Kruvaziyerlerden Aida Diva'nın Antalya'ya, Azamara Quest'in de Santorini'ye gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı belirtildi.


AA


Geri Dön