27 / 04 / 2024

Maşukiyeliler doğalgaz için bir süre daha bekleyecek!

Maşukiyeliler doğalgaz için bir süre daha bekleyecek!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Maşukiye’nin doğalgaz sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu.Yıldız'dan gelen cevaptan sonra açıklama yapan Türkkan "Maşukiyelilerin doğalgaz için bir süre daha beklemeleri gerekecek."dedi




MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Maşukiye’nin doğalgaz sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu. Yıldız’dan gelen cevapta, “Gerekli izinlerin alınamaması nedeniyle doğalgaz hatlarının yapılamadığı alanlar var” cevabı geldi. 

Kocaeli’nin turizm cenneti Kartepe’ye bağlı Maşukiye’deki doğalgaz sorunu daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Çok sayıda turizm tesisinin bulunduğu bölgede bazı yerler doğalgaz ile ısınırken bazı yerlerde de vatandaşlar ısınmak için odun ve kömür kullanmak zorunda kalıyor. MHP’li Türkkan, Maşukiyeli vatandaşların sıkıntısını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu. 

Bakan Yıldız, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta “Doğalgaz dağıtım hatları imarlı yollar üzerinde ve geçiş için ilgili kurumlardan (belediye, karayolları, demiryolları) izin alınarak tesis edilmektedir. Söz konusu bölgede gerek teknik kriterleri karşılamaması gerekse yolların imar planlarına göre açık olmaması ve geçişle ilgili izinlerin alınmaması nedenleriyle doğalgaz dağıtım hatlarının yapılmadığı kısımlar mevcuttur” ifadelerine yer verdi. Yıldız’ın verdiği cevaba Türkkan tarafından “Enerji Bakanı’ndan gelen yanıta bakılırsa Maşukiyelilerin doğalgaz için bir süre daha beklemeleri gerekecek” yorumu geldi.

Kocaeli Manşet

Geri Dön