19 / 04 / 2024

Maximilian Stahl'dan mimar ve mühendislere sigorta uyarısı!

Maximilian Stahl'dan mimar ve mühendislere sigorta uyarısı!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini dile getirdi.




Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini söyledi.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, Türkiye’deki inşaat sektörünün dinamizmi ve hızlı büyümesinin dikkat çekici olduğunu söyleyerek “Son yıllardaki altyapı, enerji, sağlık ve inşaat alanlarındaki kamu ve özel sektör girişimleri bu alandaki büyümenin en önemli etkeni” diye konuştu.

Söz konusu projelerde birçok mimar ve mühendisin görev aldığına ve bu kişilerin önemli sorumlulukları olduğunu söyleyen Stahl, “Mimar ve mühendisler beklenmedik bir anda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Mesleki sorumluluk sigortası ise beklenmedik durumları güvence altına alan önemli bir araç” dedi.

Stahl, mimar ve mühendislerin mesleki faaliyetlerini icra ederken yaptıkları kusurlu işlere de değinerek, “İhmal, unutma ve her türlü gerçek veya iddia edilen hata sonucu görev aksatma, yanlış beyanda bulunma, gizliliği ihlal gibi sebeplerden ötürü sözleşme süresi içinde sigortalıya karşı doğan tazminat talepleri sigorta kapsamında” diye konuştu.

Sigortanın mimar ve mühendisler için vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğini söyleyen Stahl, isteğe bağlı yapılan sigorta ile mimar ve mühendislerin görevini gerektiği gibi yapmamasından, müşterilerine karşı özen borcunu yerine getirmemesinden veya müşterilerine kusurlu davranışları yüzünden doğan zararlar ile bu sebeplerden ödemek zorunda kalacakları tazminatları da güvence altına aldıklarını dile getirdi.

‘ÖNEMLİ BİR PAZAR PAYINA ULAŞTIK’


VHV Reasürans’ın bina inşaatından enerji santralleri ve boru hatları montaj risklerine kadar geniş bir yelpazede mühendislik alanında risk kabulü yaptığını belirten Stahl, “Mimar ve mühendisler için mesleki sorumluluk sigortası gibi inşaat bağlantılı sorumluluk sigortaları da oldukça önem verdiğimiz alanlardan. VHV Reasürans olarak kısa sürede bu alanda da önemli bir pazar payına ulaşma başarısını gösterdik” diye konuştu.


Geri Dön