25 / 04 / 2024

McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'te açacak!

McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'te açacak!

Fast-food restoran şirketi McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'in ikinci yarısında açacak. Kazakistan McDonald's'ın dünya genelindeki 120'inci noktası ve Avrupa operasyonları üzerinden yönetilecek 39'uncu pazarı olacak.




Fast-food restoran şirketi McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'in ikinci yarısında açacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre Kazakistan McDonald's'ın dünya genelindeki 120'inci noktası ve Avrupa operasyonları üzerinden yönetilecek 39'uncu pazarı olacak. 


Kazakistan operasyonlarında lokal kalkınma lisanıyla çalışacak olan McDonald's faaliyetlerinde tanınmış Kazak iş adamı Kairat Boranbaeva ortak girişimde bulunacak. 


McDonald's Avrupa Başkanı Doug Goare yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın gelişme ve büyüme potansiyeli sunduğunu belirterek, Kazak iş adamı Kairat Boranbaeva ile vardıkları anlaşmanın markalarını oluşturmayı mümkün kıldığını kaydetti. 


McDonald's Başkanı ve Üst Yöneticisi Don Thompson ise gelişmeye açık yeni pazarlara giriş fırsatlarını kovalamaya ettiklerini söyledi. 


Kazak iş adamı Kairat Boranbaeva'ının Kazakistan'da yaptığı işlere ve tecrübesine işaret eden Thompson, Boranbaeva ile birlikte yıllar önce başlayan lisans sorununun üstesinden geldiklerini kaydetti. Thompson, Kazak ekonomisine yeni istihdam ilave etmeyi ve kaliteli gıda ve iyi servis deneyimini bu yeni müşterilerine sunmayı dört gözle beklediklerini ifade etti. 


Dünyanın büyük fast-food restoran şirketi McDonald's'ın Kazakistan'daki ilk restoranının 2015'in ikinci yarısında açılması bekleniyor. İnternet Wi-Fi imkanlarının da sağlanacağı ifade edilen restoranların yeni nesil konsepte dizayn edileceği bildirildi. 


Kazak işadamı Kairat Boranbaeva dünyaca ünlü markayı ülkesine getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Dünya


Geri Dön