26 / 04 / 2024

Meclis'te yeni binadaki odalar için kura çekilecek!

Meclis'te yeni binadaki odalar için kura çekilecek!

Meclis'te yeni inşa edilen binada yer alacak vekil odaları için kura çekilecek ve TBMM kampusunda inşaatı süren yeni binadaki odaların 1-15 Eylül'deki kura çekimleriyle paylaşılacak...



Meclis'te yeni inşa edilen binada yer alacak vekil odaları için kura çekilecek, eski Meclis başkanları Toptan, Şahin ve Baykal kuradan muaf tutulacak TBMM kampusunda inşaatı süren yeni binadaki odaların 1-15 Eylül'deki kura çekimleriyle paylaşılmasının ardından, 1 Ekim'deki Meclis açılışına yeni odalarında girmeyi planlayan milletvekillerini, kötü bir sürpriz bekliyor.
Hazırlıkların yetişmemesi nedeniyle kura ay sonuna kaldı. Yeni bir erteleme olmazsa kura çekimi 24 Eylül'de başlayacak.
Taşınma işinin Meclis açılışına denk gelmesi yüzünden açılış vekiller için sıkıntılı geçecek.
Meclis Başkanlığı 470 odayı, öncekilerde olduğu gibi kurayla dağıtarak tartışmaların önünü kesecek. Ancak kuraya bazı "torpilli" isimler girmeyecek. Eski Meclis başkanları Koksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin ile CHP'nin eski genel başkam Deniz Baykal kuradan muaf tutulacak ve istedikleri odaya taşınabilecek.
YERALTI TÜNELİ
Ana binada özel büyük salonları olan Plan ve Bütçe ile KİT Komisyonu dışındaki komisyonlar için de özel salonlar yaptırılan binada, 500 kişilik bir konferans salonu ile vekillerin genel kurul oylamalarına kardan-çamurdan etkilenmeden hızla ulaşmasını sağlayacak bir de 140 metrelik yeraltı tüneli bulunuyor. Vekil kuraları çekilene kadar, detay hazırlıkları tamamlanan salonlara komisyonların taşınması işlemi başlatılacak.


Habertürk

Geri Dön