24 / 04 / 2024

Medi-Tour 2016 Mersin'de yapılacak!

Medi-Tour 2016 Mersin'de yapılacak!

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Lojistik Komisyonu Başkanlığını yürüten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Medi-Tour 2016 organizasyonunun Mersin'de yapılacağını söyledi.



Organizasyon kapsamında 22 Akdeniz ülkesi ile 210 ticaret ve sanayi odasından oluşan toplam 500 üye kurum ve kuruluşun Mersin'e geleceğini bildiren Aşut, "2016 yılı Mersin turizmi adına önemli bir tanıtım ve uluslararası lansman yılı olacaktır" diye konuştu. 


ASCAME'nin organize ettiği Akdeniz Ekonomi Liderleri haftası dolayısıyla gittiği Barselona'dan dönüşünde toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Aşut, "Barselona'dan Mersin turizmi adına önemli kazanımlarla döndük. ASCAME'de daha önce Sanayi Komisyonu Başkanlığı ve şu anda yürüttüğümüz Lojistik Komisyonu Başkanlığı'nın yanına önümüzdeki yıllarda Turizm Komisyonu Başkanlığı'nı da eklemeyi hedefliyoruz.MTSO'nun büyük çabası ve ciddi kulis çalışması ile 2016 Medi-Tour etkinliğini Mersin'e kazandırdık. Mersin'in son yıllarda kruvaziyer turizmde gösterdiği başarılar Medi-Tour'un Mersin'e alınmasında önemli rol oynadı. 


ASCAME ve Dünya Serbest Bölgeler Federasyonu (FEMOZA) öncülüğünde kurulacak bir Akdeniz Serbest ve Özel Ekonomi Bölgeler Ağı'nın Akdeniz'in refahını arttıracak dayanışma projelerinden birisi olabileceğini kaydeden MTSO Başkanı Aşut, "Dünya ticaretinin yüzde 25'i serbest bölgelerden yapılıyor. 

Küçük olsun benim olsun dönemi bitti. Artık Akdeniz ülkeleri ekonomiyi büyüterek paylaşmalı" diye konuştu. AB ülkelerinin halen ekonomik sorunlarını aşamadığını kaydeden Şerafettin Aşut, özellikle Akdeniz'de kıyısı bulunan AB ülkelerinde sıkıntıların biraz daha fazla görüldüğünü bildirdi. 


Dünya


Geri Dön